La plataforma d’entitats que defensen Venturós seguirà tractant-la com a alcaldessa de Berga

La Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga seguirà tractant Montse Venturós com a alcaldessa de la ciutat, mentre durin els sis mesos d’inhabilitació. Segons expliquen en una carta que s’ha enviat a totes les entitats, “l’alcaldessa de Berga seguirà sent la Montserrat Venturós, almenys fins al final d’aquesta legislatura”.

Per això, plantegen “una resposta col·lectiva” que vagi més enllà del tractament de Venturós com a batllessa. En concret, proposen a les entitats que des d’un primer moment s’han adherit a la plataforma i, per tant, exigeixen l’absolució de la política berguedana, que organitzin activitats durant els sis mesos d’inhabilitació.

Les accions poden anar des de xerrades, àpats o debats fins a concerts i activitats esportives o educatives. Amb aquestes activitats s’intentarà obtenir diners per a la caixa de solidaritat, és a dir, per cobrir les despeses del judici (multa, costos judicials i despeses diverses derivades del cas de l’alcaldessa.

La idea de la Plataforma és confeccionar un calendari d’activitats pels sis mesos d’inhabilitació. Per això, aquest divendres, a les 8 del vespre, a la Sala Polivalent del Casino, convoquen a les diferents entitats de la ciutat per començar a treballar en l’organització d’aquestes accions. De moment, el primer acte programat és una xerrada amb l’escriptor i politòleg alemany Raul Zelik i el periodista David Fernàndez, a proposta de Procés Constituent, que en principi es farà divendres vinent, dia 28 de setembre, a la plaça de Sant Pere.

La inhabilitació es farà efectiva en els propers dies

Tal com ja va explicar l’Aquí Berguedà fa unes setmanes, la defensa de Montse Venturós ha de retirar el recurs contra la inhabilitació de 6 mesos abans del 16 d’octubre per tal que l’alcaldessa de Berga conservi el dret a poder-se presentar a la reelecció. Partint d’aquesta base, la defensa de Venturós treballa per retirar el recurs abans que acabi el mes. La setmana vinent, doncs, es perfila com una setmana clau.

En principi, quan la defensa retira el recurs a una condemna, la sentència passa a ser ferma en poques hores, de manera que els sis mesos d’inhabilitació de Montse Venturós començaran a comptar poc després que la batllessa renunciï a la via judicial.

Ara bé, tal com ha reiterat en diverses ocasions, Venturós treballa en la fórmula que li permeti seguir donant servei a la ciutadania que la va votar l’any 2015 sense comprometre altres persones ni invalidar les decisions i els acords que prengui l’Ajuntament de Berga durant la inhabilitació. Sobre aquest mecanisme, ni Venturós ni el seu entorn n’han volgut donar detalls i no serà fins la retirada del recurs que s’anunciarà l’estratègia.

X