El pavelló de Sant Jordi de Cercs es prepara per acollir el ‘sopar groc’ més multitudinari del Berguedà

El pavelló de Sant Jordi de Cercs acollirà aquest octubre un nou ‘sopar groc’ en solidaritat amb els presos polítics. L’organització, la comissió Sopar Groc del Berguedà, ha presentat aquest dimarts la iniciativa i confia omplir l’aforament de l’espai o, el que és el mateix, ocupar les 400 places que hi haurà al sopar. El sopar és dijous 11 d’octubre a 2/4 de 9 del vespre (20.30h) i té un cost de 25 euros que es destinaran íntegrament a la caixa de solidaritat (el fons de diners que serviran per pagar els costos judicials dels casos dels presos polítics).

La comissió organitzadora del Sopar Groc del Berguedà està formada per l’ANC, Òmnium Cultural, Esquerra Republicana (ERC), el PDeCAT, la CUP i alguns CDRs del Berguedà, com ara el de Cercs o el de Gironella.

El sopar compta amb la col·laboració de diversos establiments del Berguedà. Segons ha explicat l’organització en roda de premsa, cap d’ells cobra res per oferir els seus plats, de manera que els 25 euros que pagarà cada persona aniran a parar a la caixa de solidaritat.

Els restaurants col·laboradors són Cal Rovira i Tancant Cercles (Sagàs), Frankfurt Berga, Terra, Cal Pajares, Els Roures, Cal Travé, La Muntanya, La Cabana, Els Casals, Passeig 40, La Lionesa, Dolceria Pujol, Cal Pasteleru i Sol i Cel. Tots ells oferiran els seus millors plats per complementar un menú que concorda amb el preu del sopar, segons l’organització: “Si haguéssim de pagar el sopar i, a la vegada, donar 25 euros per cap a la caixa de solidaritat, tot plegat sortiria per 50 euros”.

Convidats de luxe

La dona de Jordi Cuixart, Txell Bonet; el marit de Meritxell Serret, Ferran Civit; la mare d’Anna Gabriel, Maribel Sabaté; o el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. Són alguns dels convidats que han confirmat la seva assistència al Sopar Groc de Sant Jordi de Cercs. A banda, l’acte comptarà amb les actuacions dels Cantaires del Berguedà i la Cobla Groga.

El CDR de Berga se’n desmarca perquè ho troba car

El Comitè de Defensa de la República de Berga (CDR Berga) s’ha volgut desmarcar del Sopar Groc de Sant Jordi pel preu que té. En resposta a aquesta pregunta, l’organització creu que el preu és “justificat” i recorda que sopars similars en comarques veïnes han tingut un cost força més elevat: “A Solsona en van fer un de la mateixa magnitud i el preu s’enfilava molt més”. A banda, la comissió ha recalcat que “aquí ningú en treu beneficis, sinó que tota la recaptació va a parar directament a la caixa de solidaritat”.

Venda d’entrades

Les entrades es poden comprar en diversos punts de la comarca. A banda, l’organització impulsa la “taula 0” per a aquelles persones que no puguin o no vulguin venir al sopar, però vulguin realitzar el donatiu per a la caixa de solidaritat. En aquest cas, el preu és de 15 euros. També hi ha cost reduït de 15 euros per a infants.

Les entrades es poden comprar en els següents punts: Estanc de Ca La Ganga (Bagà), Llibreria Huch i La Copisteria (Berga), Forn Cabrianes (Casserres), Cal Comellas (Cercs), Materials Pont (Gironella), Fleca Argenté (Guardiola de Berguedà), Ajuntament de la Pobla de Lillet, Perruqueria Gemma Pujals (La Rodonella), Llibreria Montserrat (Puig-reig), Cal Meliton i Estanc (Sant Jordi) i Farmàcia Laura Guillen (Vilada).

sopar groc sant jordi

X