El vermut guanya protagonisme a la Fira del Bolet i del Boletaire de la Pobla de Lillet

La 28a edició de la Fira del Bolet i del Boletaire de La Pobla de Lillet ha tingut, com a acte destacat, la trobada de cellers vermutaires de Catalunya. L’aplec de mestres del vermut ha portat a la Pobla diferents marques i licors, entre els quals no hi ha faltat Vermut Murcarols, que ha estat l’amfitrió de la jornada.

A banda del vermutaire per excel·lència al municipi poblatà, la trobada ha comptat amb el vermut Artium del Celler Cooperatiu d’Artés (Bages) i el Vermut Iris, el Vermut Casa Mariol, el Vermut 13h i el Vermut de Capçanes, tots quatre de les prolífiques terres tarragonines.

També han participat en la trobada productors de ratafia com El Trabucaire (Cardedeu), Els Raiers i L’Ermità (totes dues de La Pobla de Segur) i Ratafia Pujol (Palafrugell). I finalment, una desena de marques més de cava i vi de diferents denominacions d’origen catalanes. També s’ha pogut degustar la cervesa artesana Sant Jordi, de Cardedeu, durant tot el cap de setmana.

La Trobada de Cellers Vermutaires té una vessant més dedicada a l’àmbit professional com a punt de trobada per a les empreses del sector, i una altra de més comercial i festiva. L’any que ve l’aplec arribarà a la cinquena edició i l’organització el vol fer créixer. Per això, segons expliquen en un comunicat, vetllaran per fer augmentar el nombre de participants i activitats per als cellers i per al públic visitant.

Menys bolets dels esperats a la Fira del Bolet i del Boletaire

La trobada de vermutaires de Catalunya és només un dels actes de la Fira del Bolet i del Boletaire que s’ha celebrat durant tot el cap de setmana a La Pobla de Lillet. La mostra ha comptat amb més parades, més música i més participació ciutadana que mai. Tampoc hi han faltat els bolets, encara que amb menor nombre del que s’esperava inicialment a causa de la climatologia de les darreres setmanes.

Tot i això, les propostes relacionades amb bolets -com l’exposició micològica, el concurs de plats cuinats amb bolets, els tallers per a grans i petits, i també el mercat del bolet– han estat un gran èxit. Les propostes d’animació infantil també han estat del gust dels més petits, que les han gaudit durant tot el cap de setmana.

La Fira del Bolet i del Boletaire ha estat organitzada per l’Ajuntament de La Pobla de Lillet i Turisme Lillet, amb la col·laboració de l’empresa Eixmedia.