40 anys de la coral d

Berga, Cultura

Els Castellers de Berga s’examinen a Vilafranca en l’última actuació abans del concurs de Tarragona

Els Castellers de Berga s’examinen a Vilafranca en l’última actuació abans del concurs de Tarragona

Els Castellers de Berga han descarregat tres castells de 7 a la Diada de Sant Miquel de Vilafranca del Penedès. A només una setmana pel Concurs de Castells de Tarragona, els berguedans han participat en una diada de molt de nivell, amb els amfitrions, els Castellers de Vilafranca, i una de les colles referents a la Catalunya central, els Moixiganguers d’Igualada. En concret, els de Berga hi van descarregar el 5 de 7, el 4 de 7 i el 3 de 7.

És la segona vegada que els Castellers de Berga actuen a la capital de l’Alt Penedès. La primera va ser l’agost del 2012, pocs mesos després de constituir-se, i hi van descarregar per primera vegada el 5 de 6. Aquell dia, a més, van actuar al costat dels Castellers de Lo Prado, de Xile.

La colla berguedana ha explicat en un comunicat que alguna baixa d’última hora va condicionar el programa previst per Vilafranca. Sigui com sigui, la colla va completar una bona actuació i ja pensa en la jornada del 6 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça. L’objectiu és clar: el carro gros (4 de 8).

A Vilafranca, els amfitrions, els Verds, van descarregar el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre. A més, van completar un castell de gamma extra: el 2 de 9 amb folre i manilles. Per la seva banda, els Moixiganguers d’Igualada van descarregar el 3 de 8, el 4 de 8 i la torre de 7.

Per a totes les colles, la Diada de Sant Miquel va servir per preparar el concurs de Tarragona. De fet, el protocol de la diada donava la possibilitat a les colles de fer una prova-assaig al final de les tres rondes tradicionals. Els de Vilafranca han provat el 4 de 10 amb folre i manilles, els Moixiganguers han fet una prova del 3 de 9 amb folre que volen descarregar per primera vegada a Tarragona, i els berguedans hem fet una bona prova del 4 de 8.

Ara, els Castellers de Berga encaren una setmana farcida d’activitats. D’entrada, dos assajos, dimarts i divendres. A banda, divendres tornaran a farcir l’assaig d’activitat, la nit abans de viatjar cap a Tarragona. Dissabte és el gran dia i tornaran a la Tarraco Arena Plaça.

Castellers de Berga Castellers de Vilafranca Castells Concurs de Castells Diada de Sant Miquel Moixiganguers d'Igualada Tarraco Arena Plaça

Comentaris