Gironella reivindica les persones que van fer possible l’1-O amb un acte a la plaça de l’Estació

L’Ajuntament de Gironella ha organitzat aquest dilluns a la tarda un acte institucional on els protagonistes no han estat els polítics, sinó les persones del carrer que van fer possible que l’1 d’octubre el poble votés. L’acte, conduït per la periodista Anna Costa, ha volgut donar veu a totes les persones que van col·laborar en l’entramat que va fer possible la votació i ha tret a la llum algunes de les anècdotes que van viure.

L’acte s’ha celebrat a la plaça de l’Estació a les 7 de la tarda i ha comptat amb un centenar de persones entre el públic. A banda d’escoltar les explicacions dels testimonis d’aquell dia, l’alcalde del municipi, David Font, ha volgut reiterar l’agraïment a tots aquells que van fer vetlla davant els col·legis per assegurar la integritat dels vots que ja s’havien dipositat a les urnes. També s’ha presentat l’obra sobre l’1-O que ha ocupat el fons de l’escenari durant l’acte, feta per l’artista Jordi Tomàs.

A banda, durant l’acte s’ha passat un audiovisual de quatre minuts (vegeu-lo més avall) amb imatges de la jornada de l’1-O que els gironellencs i gironellenques han fet arribar a l’Ajuntament. I tot plegat s’ha tancat amb un emotiu Cant dels Segadors.

Més tard, a 2/4 de 9 del vespre, els regidors de l’Ajuntament s’han reunit en sessió plenària extraordinària per aprovar el bateig del carrer que dona accés al supermercat Bonpreu i que es va construir fa cosa d’un any: es dirà carrer 1 d’Octubre.

Fotografies de l’acte (Ricard Codina)

DSC05461

DSC05514

DSC05516

DSC05518

DSC05531

DSC05485

DSC05475

X