First Stop

Medi Ambient, Avià

Avià crea la primera àrea de cotxe compartit gratuït de Catalunya

Avià crea la primera àrea de cotxe compartit gratuït de Catalunya

Avià ha creat la primera àrea de cotxe compartit gratuït -també conegut com covoiturage o carpooling- de Catalunya. Es tracta d’una zona blava a l’avinguda Pau Casals pensada perquè els veïns conductors recullin les persones que necessitin sortir d’Avià i no tinguin vehicle per fer-ho. L’espai és visible per a tothom: el terra està pintat de blau i hi ha un cartell vertical que indica que és un punt de covoiturage.

El regidor de Medi Ambient, Josep Subirana, ha explicat a l’Aquí Berguedà que es tracta d’una iniciativa que pretén “que la gent perdi la vergonya i torni a compartir cotxe, tal com es feia abans”. Subirana assegura que “a Avià ens coneixem tots”, de manera que l’acció pretén visibilitzar l’àrea de cotxe compartit: “Ara tothom sabrà que qui espera en aquella zona busca cotxe per sortir del poble i qui hi estaciona està disposat a oferir-lo“. Tot queda més ordenat i evitem que l’auto-stop passi en qualsevol revolt perillós”.

La proposta d’Avià s’està plantejant en altres municipis del Berguedà. Vilada, per exemple, és un d’ells. Ara bé, de moment és inèdita a la comarca i al país. El covoiturage és una pràctica força habitual al sud de França però encara per desenvolupar a Catalunya. Subirana ho té clar: “Ja és hora que ens posem les piles i optem per omplir la comarca d’àrees com la d’Avià”.

Ajuntament d'Avià cotxe compartit covoiturage Josep Subirana

Estic amb tu

Comentaris