Avià crea la primera àrea de cotxe compartit gratuït de Catalunya

Avià ha creat la primera àrea de cotxe compartit gratuït -també conegut com covoiturage o carpooling- de Catalunya. Es tracta d’una zona blava a l’avinguda Pau Casals pensada perquè els veïns conductors recullin les persones que necessitin sortir d’Avià i no tinguin vehicle per fer-ho. L’espai és visible per a tothom: el terra està pintat de blau i hi ha un cartell vertical que indica que és un punt de covoiturage.

El regidor de Medi Ambient, Josep Subirana, ha explicat a l’Aquí Berguedà que es tracta d’una iniciativa que pretén “que la gent perdi la vergonya i torni a compartir cotxe, tal com es feia abans”. Subirana assegura que “a Avià ens coneixem tots”, de manera que l’acció pretén visibilitzar l’àrea de cotxe compartit: “Ara tothom sabrà que qui espera en aquella zona busca cotxe per sortir del poble i qui hi estaciona està disposat a oferir-lo“. Tot queda més ordenat i evitem que l’auto-stop passi en qualsevol revolt perillós”.

La proposta d’Avià s’està plantejant en altres municipis del Berguedà. Vilada, per exemple, és un d’ells. Ara bé, de moment és inèdita a la comarca i al país. El covoiturage és una pràctica força habitual al sud de França però encara per desenvolupar a Catalunya. Subirana ho té clar: “Ja és hora que ens posem les piles i optem per omplir la comarca d’àrees com la d’Avià”.

X