Horrorland obre portes amb un acte inaugural impressionant i un tall de cinta amb motoserra

Dia gran al Berguedà. Horrorland ha obert portes i ho ha fet amb un espectacle impressionant i amb l’estrena de totes les seves atraccions. Uns 800 convidats, entre periodistes, autoritats, youtubers i influencers, han estat els primers en assaborir l’oci terrorífic de les naus del Centre d’Empreses de Cercs, als peus de la central tèrmica, en una jornada que ha servit d’assaig general per aquest dijous, el primer dia que s’obrirà per a les persones que han comprat entrada.

La pluja ha obligat a fer canvis d’última hora a l’organització, que preveia un gran espectacle pirotècnic a l’aire lliure per inaugurar el parc. Finalment, l’acte s’ha hagut de fer a l’interior d’una de les naus del parc, la que està dedicada al marxandatge, als jocs de CabroWorld i a l’espai de menjar i begudes. Els focs artificials s’han substituït per artefactes interiors que han mantingut l’espectacularitat de l’estrena. L’acte ha acabat amb un apoteòsic tall de cinta amb una motoserra i amb l’obertura de les atraccions.

David Moreno, un dels impulsors d’Horrorland, ha assegurat que el parc ha superat qualsevol tipus d’expectativa de llarg: “Si hagués anat molt bé, hauríem menjat arròs bullit durant un any; però és que ha anat excel·lent”. De fet, en dues setmanes van vendre 12.500 entrades -més de la meitat de totes les disponibles- i a hores d’ara ja passen al 93% de les entrades venudes. “En queden molt poques i es vendran en les properes hores”, ha dit l’altre gran cervell del parc, el berguedà Climent Vila.

Els organitzadors esperen més de 1.000 persones al parc cadascun dels 15 dies que obrirà, excepte demà, que s’espera que sigui el dia més fluix de tots i n’hi haurà unes 900. En total, passaran per Horrorland 22.500 persones, i això ha fet que el parc hagi hagut de superar tota mena d’inspeccions. “Encara avui ens n’han vingut a fer”, ha dit Moreno durant l’acte inaugural. Sigui com sigui, ara, després de quatre mesos i mig “enclaustrats a Cercs”, els impulsors han obtingut la recompensa.

horrorland-inauguracio-2

Jesús Calderer: “Horrorland és un regal increïble pel Berguedà”

L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, era avui l’home més feliç del món. En el seu discurs ho ha deixat clar però ha assegurat que avui ell no era el protagonista: “Avui és el dia de la Sílvia, la Cristina, el Climent i el David (els quatre grans impulsors del parc)”. Tots quatre, ha dit Calderer, van venir fa 9 mesos i li van fer la proposta d’Horrorland sense demanar-li res més que permís. “I en 9 mesos han parit aquesta criatura i l’han imaginat des de 0 i l’han feta realitat. És un autèntic miracle i a vegades penso que ha de ser un somni”, ha reconegut l’alcalde.

A banda, Calderer ha assegurat que Horrorland és “un regal increïble pel Berguedà” i “un actiu que tardarem mesos a valorar prou”. De fet, l’ocupació a la comarca està al límit en uns mesos -l’octubre i el novembre- en què acostuma a fluixejar. L’efecte Hororland ha arribat a tot arreu de la comarca, i no només això: des de fa mesos, les comarques veïnes també se’n beneficien i compten amb allotjaments plens. Un fenòmen difícil d’igualar.

horrorland-jesus-calderer