L’hereu i la pubilla de Catalunya 2018 s’escullen aquest cap de setmana a Gironella

Més de cinquanta joves d’arreu de Catalunya s’examinen aquest cap de setmana a Gironella en les proves per trobar el nou hereu i la nova pubilla del país. És segona vegada que la vila gironellenca acull l’elecció del pubillatge nacional, després que ho fes fa tot just 10 anys. L’esdeveniment portarà més de 200 persones a la comarca durant tot el cap de setmana.

El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, que també és membre de la junta del Foment de les Tradicions Catalanes, ha afirmat que seran uns dies molt intensos al municipi, i ha assegurat que es necessita la coordinació de molta gent d’arreu del territori. Per la seva banda, l’alcalde, David Font, ha explicat que, pel consistori, acollir aquest acte és “una oportunitat per donar a conèixer les tradicions i espais històrics del municipi”. Font, a més, ha aprofitat l’ocasió per convidar els gironellencs i la gent d’arreu del territori a sumar-se als actes i a visitar Gironella i el Berguedà.

El programa del cap de setmana

Divendres a la tarda començaran les activitats, amb la rebuda dels participants. Dissabte es faran els exàmens dels candidats, s’inaugurarà el mural del Pubillatge al Passatge de l’Almorratxa i els representants dels municipis faran les ofrenes a Gironella, que seran donades al Banc d’Aliments. Per acabar, diumenge al matí, a les 11.45h, a la Roca del Riu, se celebrarà l’acte de proclamació de la Pubilla, l’Hereu, les dames i els Fadrins de Catalunya 2018.

A banda, el certamen també suposarà el comiat de la Pubilla, l’Hereu, Dames i Fadrins de Catalunya 2017, amb els gironellencs Oriol Riba i Mireia Roca, Hereu i Pubilla de les comarques barcelonines,  i el valldanenc Èric Parcerisa, Hereu de Catalunya 2017, com a protagonistes.

Repassa tots els actes de la proclamació del nou hereu i pubilla de Catalunya al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

X