Berga, Política

L’alcaldia de l’Ajuntament de Berga queda vacant fins les eleccions del 2019

L’alcaldia de l’Ajuntament de Berga queda vacant fins les eleccions del 2019

L’alcaldia de l’Ajuntament de Berga queda vacant fins al final del mandat. El ple no ha proposat cap candidat i els regidors de l’equip de govern de la CUP han refusat, un per un, ser alcalde de Berga, tal com va preveure l’Aquí Berguedà. Al final de la sessió i, en vista que no hi ha hagut cap acord, el secretari ha dictat sentència: “L’alcaldia queda vacant”.

El protocol del ple ha estat àgil. Primer, el secretari ha informat que només es podien presentar els caps de llista de les eleccions del 2015 o, en la seva absència, el regidor que ocupava un lloc més alt a la llista. Per tant, els candidats podien ser Francesc Ribera (CUP), Antoni Biarnés (PDeCAT-CDC), Jordi Pujals (ERC), Rosalia Monroy (PSC) i Joan Torres (ICV).

Cada partit ha pres la paraula per dir que no presentaven candidat. El primer ha estat Ribera que ha expressat el seu desig de proposar Montse Venturós. El secretari li ha dit que no és possible i Ribera ha sentenciat: “Aleshores no tenim cap candidat”. Per part del PDeCAT, Biarnés ha explicat que el seu partit segueix pensant que ha de governar la llista més votada i, per això, s’ha abstingut de presentar cap candidat. També ho han fet ERC i ICV. El PSC, en canvi, no s’ha pogut pronunciar perquè Rosalia Monroy, l’única representant del partit al plenari, no ha participat en la sessió.

Arribats a aquest punt, el secretari ha proclamat Francesc Ribera com a alcalde de Berga per ser el regidor capdavanter de la llista més votada. Acte seguit, li ha demanat si acceptava el càrrec i Ribera ha dit que no. El mateix ha passat amb la resta de regidors de la CUP, que s’hi han negat justificant que Venturós seguia sent l’alcaldessa legítima. Acabades les negatives, el secretari ha declarat “vacant” l’alcaldia de Berga fins que s’acabi el mandat, és a dir, fins les eleccions del 2019. Així doncs, el primer tinent d’alcalde, Oriol Camps, farà d’alcalde en funcions durant els propers 8 mesos.

Estic amb tu

Ajuntament de Berga Montse Venturós Ple de Berga

Comentaris