La Penya Boletaire endarrereix el concurs de Puigventós pel canvi climàtic

El concurs de boletaires de Puigventós serà el darrer diumenge d’octubre a partir d’aquest any. L’objectiu és adaptar-se al canvi climàtic i evitar concursos sense bolets. Enguany el certamen és el 28 d’octubre i arriba carregat de novetats.

D’entrada, s’ampliarà l’espai tancat de Puigventós per encabir-hi una nova cursa d’orientació, organitzada pel Consell Comarcal del Berguedà, el Club Orientació del Berguedà i el club d’atletisme de Berga. En concret, l’Ajuntament de Castellar del Riu habilitarà un gran pàrquing a l’esplanada del revolt d’abans d’arribar a Puigventós per evitar que els cotxes entrin a l’espai del concurs.

Pel que fa a la cursa d’orientació, el nou president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, preveu que hi hagi entre 100 i 150 participants. Lara ha explicat que la cursa no és competitiva, sinó que vol donar “un ambient festiu i lúdic” a la festa.

cartell_cursa_minibolet

En aquesta línia, l’organització del concurs ha potenciat el concurs infantil de boletaires. El president de la Penya, Ramon Minoves, ha dit en roda de premsa que l’objectiu és “donar més força al concurs” per incentivar la participació de les famílies en conjunt. Hi poden participar tots els nens i nenes d’entre 4 i 10 anys, però hi haurà tres categories: de 4 a 6 anys, de 7 a 8 i de 9 a 10. Tots els participants donaran una volta al recinte de la pesada i rebran un obsequi de record.

Un any per consolidar el concurs de rovellons

Un dels grans reptes de l’edició d’enguany del concurs és fer revifar la participació. L’any passat la Penya ja va multiplicar els premis en la categoria de rovellons, però la mala temporada boletaire va impedir que la participació creixés i la majoria de premis van quedar deserts.

Aquest any, però, les expectatives són molt millors i el nombre de categories es manté. Com l’any passat, hi haurà la categoria estrella, de cistells de rovellons de més de 40 quilos; la categoria de cistells d’entre 20 i 40 quilos; i la categoria popular, de menys de 20 quilos. A banda, hi haurà premi per als cistells més grans de llenegues negres i pel rovelló de més pes.

Servei de bus per anar a Puigventós

Els berguedans podran pujar al concurs de boletaires en bus. Per fer-ho, hauran de reservar plaça a les oficines de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, als baixos del carrer Lluís Millet, 33, els matins de dilluns a divendres (9-14h). Les inscripcions es podran fer presencialment fins el proper divendres, 26 d’octubre. Passat aquest dia, els interessats podran reservar plaça trucant al 639.42.93.87. La Penya disposa de cinc busos de 24 places que sortiran en diferents horaris a partir de les 8.30h.

X