Els solsonins triomfen a Gironella i guanyen els títols d’hereu i pubilla de Catalunya 2018

Gironella ha estat aquest cap de setmana l’epicentre de les tradicions catalanes. La Perla del Llobregat ha acollit l’elecció de la pubilla i l’hereu de Catalunya i els títols de cada província o, el que és el mateix, l’esdeveniment més important de l’any del Foment de les Tradicions Catalanes. L’acte central, la proclamació dels nous títols nacionals del pubillatge, va ser a la plaça de la Vila, ben bé davant de l’Ajuntament de Gironella.

El Berguedà va ser el gran protagonista de l’elecció del 2017: dels 10 títols repartits, 3 van anar a parar a candidats de la comarca. Tot plegat, justifica que enguany l’elecció s’hagi produït a Gironella, un municipi amb una forta tradició de pubillatge. Aquest any, però, no hi ha hagut tanta fortuna i el Berguedà ha passat el relleu a Solsona i Navarcles, els protagonistes aquesta vegada.

El fins ara hereu de Catalunya, el valldanenc Èric Parcerissa, ha passat el relleu al nou hereu del país: el solsoní Albert Colell. Casualment, també és de Solsona la pubilla de Catalunya d’aquest 2018: es tracta de Laura Algué.

Pel que fa als títols provincials, a Barcelona aquest últim any han estat lluïts pels gironellencs Oriol Riba i Mireia Roca. Ara, canvien de municipi, però no s’allunyen gaire: els portaran l’hereu i la pubilla de Navarcles, Bernat Bernabéu i Laia Medalla. A Girona, els nous títols nacionals són per a Neus Codina (Breda) i Jaume Murciano (Vidreres). A Tarragona, els escollits són Júlia Pallarés (Bot) i Marc Serra (Ascó). I finalment, els representants de les comarques lleidatanes seran Aina Espasa (les Borges Blanques) i Gerard Masnou (Raïmat).

El cap de setmana també ha servit per acomiada els títols del 2017 i, per tant, a Èric Parcerissa, Mireia Roca i Oriol Riba, entre d’altres. L’acte estrella d’aquest comiat va ser el sopar de gala de dissabte al pavelló de Gironella, que va comptar amb centenars de comensals vinculats d’alguna manera amb el món del pubillatge.

El Berguedà treu profit del cap de setmana

Acollir la proclamació dels títols nacionals del pubillatge ha portat més de 200 pernoctacions durant 2 dies a la comarca. A banda, més de 800 persones han passat per Gironella durant tot el cap de setmana, omplint negocis, bars i restaurants. L’impacte s’ha notat a Gironella, però també a la resta de la comarca. Dissabte, per exemple, molts comensals del sopar de gala del pubillatge a Gironella van acabar tancant la nit a Berga, aprofitant el concert que Doctor Calypso i Skàndol Públic van oferir a la plaça del Forn.

Imatges del cap de setmana (CEDIDES AJ GIRONELLA)

WhatsApp Image 2018-10-21 at 21.02.59

WhatsApp Image 2018-10-21 at 21.03.00

WhatsApp Image 2018-10-21 at 21.03.01

WhatsApp Image 2018-10-21 at 21.03.02

WhatsApp Image 2018-10-21 at 21.03.04

WhatsApp Image 2018-10-21 at 21.03.05

X