Els Castellers de Berga brillen a casa i descarreguen la cinquena torre de 7 de la temporada

Comiat domèstic rodó per a una temporada magnífica. Els Castellers de Berga han descarregat aquest cap de setmana una nova torre de 7 -la cinquena de la temporada-, un 5 de 7 i un 4 de 7. Ho han fet a Berga, en un dissabte festiu a la plaça de Sant Joan, acompanyats dels Tirallongues de Manresa i els Castellers d’Esparreguera.

Els berguedans van tancar una nova diada sense caigudes i, si no hi ha sorpreses a Mallorca -en la darrera actuació de l’any-, tancaran la temporada sense caure ni una sola vegada. Després de la diada a la plaça Sant Joan, el cap de colla, Xisco Bonet, va destacar que ha estat “complex” no patir caigudes i controlar els riscos que s’han hagut d’assumir per fer una gran temporada i ser al Concurs de Tarragona: “És molt difícil seguir superant-nos en una temporada tan neta”.

Pel que fa a les altres colles, dissabte va ser un dia històric per als Castellers d’Esparreguera, que van descarregar la primera torre de 7 de la seva història, després de 23 anys. Berga, doncs, quedarà escrit en la seva memòria per sempre més i, prova d’això, és la gran celebració que van protagonitzar per la ciutat durant tot el vespre i la nit. A banda de la torre de 7, els d’Esparreguera també van descarregar un 5 de 7 i un 3 de 7. Per la seva banda, els Tirallongues de Manresa van descarregar el carro gros (4 de 8), la torre de 7 i el 5 de 7.

La següent cita dels de la camisa blava és el viatge de final de temporada a Mallorca. El cap de colla, Xisco Bonet, va avançar dissabte que l’actuació a les Balears serà festiva i hi realitzaran castells senzills. S’hi desplaçaran un centenar de castellers i serà la cloenda de l’any. Al novembre, la colla ja no assajarà però farà la festa de final de temporada, el dia 17, al Cine Catalunya.

Un dissabte festiu a Berga

La diada castellera a la plaça Sant Joan estava emmarcada en la Festa del Forn, la unió de forces entre Berga Scooter Club, el Kóm i els Castellers de Berga. Durant tot el dia es va coure una vedella sencera i, entre la vedella i els entrepans que vam preparar els Castellers de Berga, van sopar més de 400 persones. Després del sopar, hi va haver concert a la plaça del Forn amb Skàndol Públic, Doctor Calypso i PD Salasxic i Toni Malé.

X