L’esplai Fent Camí convida el Berguedà a pujar 40 cims per celebrar els seus 40 anys

L’esplai Fent Camí està d’aniversari. L’entitat va ser fundada l’any 1979 per un grup d’apassionats a la natura i el lleure i, per tant, aquest 2019 fa 40 anys. Per celebrar-ho, un grup d’ex-monitors ha dissenyat tres activitats extraordinàries, que esperen rebre el suport i l’acollida d’antics membres, ex-monitors, pares i col·laboradors. Faran una exposició de fotografies d’aquests 40 anys durant el primer trimestre del 2019, una gran festa de final d’aniversari el novembre del 2019 i el gran repte de la temporada: volen pujar 40 cims en un any.

La presentació d’aquest 40è aniversari es va fer aquest diumenge a la tarda, en motiu del Festa Foto, un berenar de final de temporada que organitza cada any l’entitat.  L’acte es va fer al local dels Castellers de Berga, el Cine Catalunya, i va comptar amb una cinquantena d’assistents, entre els quals hi havia membres actuals del grup i persones que en algun moment ho han estat.

40 cims repartits en 21 caps de setmana

El repte dels 40 cims comença aquest novembre. “Hi ha 40 cims a fer i tenim un any per fer-los, és a dir, 52 setmanes. No ens podem encantar gaire”, bromejava l’organització, mentre ho presentava. En total, el repte ocuparà 21 caps de setmana: des del 17 de novembre, amb la primera sortida al Serrat de Migdia, fins el 19 d’octubre del 2019, amb la cloenda al Serrat de Salga. Tant el primer com l’últim cim són a prop de Vilada en homenatge a Cal Candi, que s’ha convertit en el temple de l’entitat en els darrers anys.

Per poder repartir els 40 cims durant tot l’any i deixar caps de setmana de repòs entre excursió i excursió, Fent Camí pretén que algunes sortides serveixin per pujar més d’un cim. Per exemple, el 30 de març pujaran al Serrat Voltor, la Creu de Ferro i la Gallina Pelada. Tots tres en un sol dia.

L’organització no demanarà inscripcions. Han fet uns passaports que vendran a Cal Morlans (Impremta Casals, davant el Cine Catalunya) per dos euros. “És el que ens ha costat imprimir-los”, van recalcar en presentar el repte. Cada passaport compta amb una descripció tècnica dels 40 cims, les dates, el punt de trobada (que serà sempre la Font del Ros) i l’hora. Totes les activitats seran d’un dia, excepte l’ascens a la Pica d’Estats i al Canigó, on l’expedició dormirà en un refugi. Al final de cada excursió, l’esplai segellarà la pàgina de cada cim als participants amb l’objectiu que el passaport esdevingui “un record de 40è aniversari”.

passaport-fent-cami

passaport-fent-cami-1

Una exposició col·laborativa

L’exposició de fotos es farà el primer trimestre del 2019 i vol ser un recull d’imatges històriques d’aquests 40 anys de vida de l’esplai. Els impulsors de la iniciativa, a més, van avançar que la mostra serà interactiva i intentarà generar una resposta en qualsevol persona que la visiti: “Tothom hi podrà posar el seu gra de sorra”.

En aquest sentit, l’esplai demana la col·laboració de pares, mares, nens i monitors que hagin format part d’aquests 40 anys. En concret, els demana que enviïn fotografies d’aquests 40 anys al mail creat expressament per a l’ocasió: 40anysfentcami@gmail.com.

La festa de cloenda de l’aniversari serà el novembre que ve i l’esplai anirà avançant-ne els detalls a mesura que avanci la temporada. Durant l’any, esperen anar introduint novetats i sorpreses, com per exemple la samarreta que han fet per aquests 40 anys i que properament trauran a la venda.

Tota la informació sobre el 40è aniversari de l’esplai Fent Camí

X