Berga va llançar 50.000 quilos de deixalles el cap de setmana abans de l’inici del porta a porta

Berga ha llançat unes 50.000 quilos de deixalles en un sol cap de setmana. Les hores prèvies a l’inici del porta a porta a la ciutat les illes de contenidors van quedar desbordades: bosses sense reciclar, trastos de tota mena, electrodomèstics, sofàs, matalassos, etc.

Fonts del Consell Comarcal del Berguedà han confirmat a l’Aquí Berguedà que la xifra aproximada ronda les 50.000 quilos recollits. En aquest sentit, el conseller de Residus, Xavier Francàs, ha assegurat que el desbordament no té res a veure amb el pont de Tots Sants: “Aquesta quantitat no es genera així com així en una ciutat com Berga. Són coses que la gent feia temps que tenia a casa i que ara ha aprofitat per treure”.

Els contenidors de recollida selectiva s’han anat retirant durant el pont de Tots Sants i això ha empès la població a fer net, abans de l’inici de la nova recollida i la desaparició de les illes de contenidors. Els primers en desaparèixer de la ciutat van ser els de paper i cartró i els d’envasos. Entre dissabte i diumenge es van retirar els de matèria orgànica i els de resta. Diumenge a la nit va començar el porta a porta amb la recollida d’orgànica i envasos. Per tant, els berguedans no van estar ni 24 hores sense contenidors.

Els contenidors de roba, també plens

Els únics contenidors que van quedar al carrer a partir de diumenge van ser els verds, de vidre, i els taronges, de roba. La majoria d’aquests últims també van quedar plens de peces tèxtils. De fet, mentre els camions del porta a porta ja recollien cubells i bosses d’envasos per tota la ciutat, alguns contenidors taronges seguien desbordats.

porta-porta-berga-1nit-9

X