Puig-reig renta la cara a l’Escola Alfred Mata i soluciona els problemes de les parets exteriors

L’Ajuntament de Puig-reig ha fet en les últimes setmanes un rentat de cara a l’edifici de l’Escola Alfred Mata. S’han repintat les parets exteriors i s’ha fet un tractament integral per evitar el degradament de l’edifici. En total, s’hi han destinat 11.000 euros que permeten arxivar una actuació que estava pendent des de feia uns quants anys.

L’actual escola Alfred Mata es va inaugurar el 1926 i és un be protegit a nivell municipal. Cada any el consistori destina una part del pressupost al manteniment de l’escola. Però aquest any calia una partida extra: l’estructura presentava algunes humitats i era necessari intervenir-hi.

De fet, fa quatre anys hi va haver un problema greu a la teulada que, fins i tot, va fer que plogués dins les aules. “Allò ja es va arreglar però l’edifici va quedar malmès i va quedar pendent una solució definitiva”, explica el regidor d’Educació, Jesús Subirats. La solució ha arribat aquest 2018 i ha estat un tractament a fons en totes les façanes, que coincideix amb l’aïllament de les finestres amb tancaments d’alumini que milloren l’eficiència energètica de l’equipament.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament creu que no haurà de patir més per la façana de l’escola en les properes dècades. El centre ofereix educació infantil (P3, P4 i P5) i educació primària (1r, 2n, 3r, 4t 5è i 6è) a centenars de nens i nenes de Puig-reig i rodalies.

LA IMATGE...

LA IMATGE..

LA IMATGE

X