Els nens de Puig-reig recapten 6.058 euros per a la construcció del nou Hospital Sant Joan de Déu a Barcelona

Més de 6.000 euros perquè es pugui fer un nou hospital oncològic. Els infants de Puig-reig han donat  a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona els 6.058 euros que van recollir gràcies a diverses iniciatives impulsades durant el curs al municipi. La proposta va sorgir en el si de l’Escola Alfred Mata però va comptar amb la col·laboració de l’Associació de Mares i Pares de la mateixa escola, de l’Escola Sant Martí, de l’Escola Bressol l’Estel i d’entitats locals.

Entre les iniciatives solidàries, els alumnes de 2n de Primària de l’Alfred Mata i de l’Escola Sant Martí van vendre candeles. També es va fer una xocolatada solidària, una auca feta pels infants i una experiència d’escape room plena de valors. A banda, l’alumnat de 2n va redactar, il·lustrar i vendre el conte “Les aventures de la patinadora i els seus amics al món fosc”. Amb tot això, s’han recollit aquests més de 6.000 euros.

En agraïment als infants de Puig-reig, l’Hospital Sant Joan de Déu va fer-los entrega d’un xec amb la quantitat de diners recollida. El xec llueix a l’entrada de l’Escola Alfred Mata i, segons expliquen els nens en un comunicat, “cada vegada que el veiem ens sentim orgullosos d’haver pogut ajudar”.

L’alumnat que ha participat en fer realitat aquest projecte en fa una valoració molt bona: “Ens va agradar molt recollir diners per ajudar als nens i nenes que tenen càncer i col·laborar per fer un hospital nou més gran, perquè el que tenen s’ha fet petit. Volem ajudar a fer un hospital que tingui aparells més nous i on puguin investigar per poder trobar nous fàrmacs perquè el càncer es pugui curar més ràpid”.

L’origen de la iniciativa

El projecte solidari ha estat coordinat pel programa Aprenentatge i Servei (APS), que es va crear fa mesos per implicar tot el poble en propostes solidàries. La idea va sorgir de la necessitat dels infants del poble de comunicar-se amb una nena purreigtenca amb leucèmia, ingressada a l’hospital.

A partir d’aquest cas, els infants han començat a parlar del càncer a classe i han començat a tractar el tema amb normalitat. El següent pas va ser traslladar-ho a la resta dels veïns a través d’activitats pensades per recaptar fons pel nou hospital oncològic de Sant Joan de Déu. La idea, sens dubte, ha estat un èxit de poble.

X