Jesús Calderer: “Volem signar un contracte amb Horrorland per 10 anys més”

L’Ajuntament de Cercs vol ampliar el contracte amb els promotors d’Horrorland fins als 10 anys. En les últimes hores s’ha fet públic que el parc serà al Centre d’Empreses de Cercs, com a mínim, durant quatre anys més, és a dir, fins al 2022, però municipi i empresa volen un acord per més anys.

El Centre d’Empreses està cedit a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, però és de titularitat municipal. L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat a l’Aquí Berguedà que l’actual llei de contractes impedeix llogar espais municipals com les naus que hi ha als peus de la tèrmica per més de 4 anys: “El màxim permès són aquests dos anys fixes i dos més de prorrogables, que és el que hem fet”. Quan un ajuntament vol cedir un espai a un privat per més temps, l’ha de treure a concurs i això alenteix molt el procés.

Ara bé, a Calderer li queda un as a la màniga: en casos justificats i excepcionals, el departament de Governació de la Generalitat pot autoritzar un contracte per més anys. Per això, l’alcalde de Cercs té la intenció de fer la petició al govern català per facilitar el creixement a les empreses que han parit el parc, la berguedana Insomnia Corporation i la barcelonina Horror Box: “Com més seguretat tinguin, més fàcil és que puguin fer el projecte més gran”.

Per la seva banda, els promotors han explicat a l’Aquí Berguedà que estan contents amb la recent ampliació del lloguer fins a quatre anys. Climent Vila, d’Insomnia Corporation, ha dit que aprofitaran aquests anys per perfeccionar algunes atraccions: “Consolidarem les que ja són estrelles i potenciarem les que encara no ho són”. Tot i això, i segons ha explicat l’alcalde de Cercs, els promotors -com l’Ajuntament- també preferirien un contracte més llarg. “Hem de fer el que sigui per aconseguir-ho. No tindríem prou diners per pagar la promoció que ens han fet arreu d’Europa”, ha recalcat.

Fa poc més d’un mes que Horrorland omple de terror set naus del Centre d’Empreses de Cercs. Aquest cap de setmana la primera edició del parc tanca portes després de quinze jornades on haurà acollit 22.500 persones. La següent obertura és per Nadal, els dies 28, 29 i 30 de desembre, però amb el nou contracte els promotors tenen la intenció d’anar obrint puntualment durant l’any. Per l’alcalde, és la millor notícia que podia rebre el municipi: “És fantàstic, per com de ràpid ha anat i per com de bé està funcionant”. I afegeix el que, a hores d’ara, ja és una realitat innegable: “Han posat Cercs al mapa del món”.

X