Presenten al pantà de la Baells els primers drons impermeables de l’Estat espanyol

Els primers drons impermeables de l’Estat espanyol s’han presentat aquest dimecres al pantà de la Baells. Es tracta del Spry, pensat per fer seguiment d’esports aquàtics, i del Splash Dron 3 Plus, que serveix per fer salvament marítim ja que, a banda de mullar-se, pot carregar pes i materials com ara armilles salva-vides.

Jordi Martínez, tècnic i pilot de la marca dels drons (SwellPro) a Espanya, ha recalcat que el principal tret distintiu de l’Spry i l’Splash Dron 3 Plus respecte els aparells que ja existeixen és que es poden mullar: “Són impermeables sota la pluja, la neu i forts vents. No està pensat perquè vagi per sota l’aigua, però sí que es pot mullar. El seu ambient és el vol”. Tots dos tenen una autonomia d’uns 25 minuts i l’Splash pot carregar fins a un quilo i mig de pes.

dron-impermerable-1Jordi Martínez, pilotant l’Spry al pantà de la Baells. MARC CANTURRI

La representació de SwellPro a Espanya és a Castelldefels i es diu ESwellPro. Els aparells que aquest dimecres s’han presentat a la Baells fa tot just una setmana que han sortit al mercat mundial i són una versió millorada dels drons impermeables que es distribueixen arreu del món des de fa cosa d’un any. “És la primera vegada que aquest model trepitja Espanya”, ha explicat el berguedà Xavi Vidal, de l’empresa de Berga DroneCAM.cat, que serà una de les distribuïdores dels drons arreu de l’Estat.

El CEO d’SwellPro a Espanya, Pedro Ramírez, s’ha desfet en elogis cap DroneCAM.cat, una de les principals comercialitzadores de dron d’Espanya que, a més, té la seva seu a Berga. De fet, DroneCAM.cat va fundar fa uns anys la primera escola de vol d’Espanya i ja és una empresa consolidada en el món dels drons. El berguedà Xavi Vidal va proposar-los el pantà de la Baells per fer-hi la presentació dels nous drons i SwellPro ho va veure amb bons ulls: “Ens serveix per donar visibilitat a les zones d’interior. Molta gent relaciona aquest tipus de dron amb la platja i el mar, però és molt més que això”.

dron-impermerable

Jordi Martínez, Pedro Ramírez i Xavi Vidal, amb els dos nous drons. MARC CANTURRI

dron-impermeable-salvament-1

dron-impermerable-2

L’Splash Dron 3 Plus pot carregar fins a un quilo i mig. MARC CANTURRI

X