El Patronat de la Patum estudia fer un concurs per canviar els vestits dels gegants

L’Ajuntament de Berga està preparant una proposta per renovar els vestits dels gegants, i preveu que el disseny es triï per concurs. Aquest vespre portarà la idea a la reunió del Patronat de la Patum.

A l’ordre del dia de la junta d’aquest vespre, el quart punt anuncia un “concurs de projectes pel disseny del nou vestuari dels gegants”, encara sense data i sense cap més detall.

La ciutadania de Berga no podrà conèixer en directe la proposta perquè les reunions del Patronat de la Patum, a diferència dels plens municipals, es fan a porta tancada. S’espera que la regidora de Patum faci declaracions sobre la reunió demà, dissabte, al matí.

Garcia preveu exposar als membres del Patronat l’estat del concurs per canviar els vestits. Segons fonts de l’Ajuntament, el projecte –que surt directament del consistori- és una idea “força embrionària”.

La colla gegantera n’està al cas però encara no s’ha posicionat ni a favor ni en contra, i no ho farà fins que la plantilla s’hagi reunit. El cap de colla, Dani Massana, ha explicat a l’Aquí Berguedà que la reunió es farà entre aquest cap de setmana i la setmana vinent. De moment, Massana –com a representant de la colla al Patronat- escoltarà el que digui la regidora i ho traslladarà als seus companys.

9 anys després de l’últim canvi

El darrer canvi en els vestits dels gegants va ser l’any 2009. Aleshores es va optar per un disseny continuista, amb les mateixes tonalitats de colors, però donant més importància als ornaments i la pedreria.

Antigament, des del 1957 i fins a finals dels 70, els ornaments havien tingut molt protagonisme en els vestits dels gegants. De fet, l’ornamentació estrenada al 2009 va ser presentada com un disseny inspirat en els vestits dels anys 50. Ara, gairebé una dècada després de la darrera modificació, s’auguren nous canvis.

X