Editen un conte de la Fia-Faia que serà presentat a Sant Julià de Cerdanyola aquest desembre

La Fia-Faia estrena conte. L’historiador berguedà i arxiver comarcal, Xavier Pedrals, ha eleborat els textos; i el conegut ninotaire KAP, col·laborador de l’Aquí Berguedà entre d’altres, s’ha encarregat les il·lustracions. Qui l’edita és l’Editorial Mediterrània i el presentaran el proper 8 de desembre a Sant Julià de Cerdanyola en el marc dels actes de la Fira Faia.

La mostra es va inaugurar fa dos anys coincidint amb el primer aniversari de la proclamació de la Fia-Faia com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Enguany serà de 4 de la tarda a 8 del vespre i comptarà amb una quinzena d’expositors desplegats a la plaça de l’Església de Sant Julià.

A banda de l’activitat a la zona de paradistes, l’organització ha farcit el programa de diverses activitats. A les 5 de la tarda hi haurà la descoberta de la placa amb el nom de les persones que fa un any van col·laborar en l’escultura de la Fia-Faia. A 2/4 de 6 hi haurà la presentació del conte de Xavier Pedrals. A les 6, l’entrega de premis del concurs anual de fotografia de la festa.

Tot seguit, un taller demostratiu de construcció d’una Fia-Faia. A 2/4 de 7, la Berguedana de Folklore Total recuperarà el ‘Ball de les 3 parts’ i, seguidament, s’encendrà la Fia-Faia, repicaran les campanes mentre sona la cançó de la festa i els assistents ballaran al voltant del foc. Per tancar la jornada, hi haurà un tast de formatge amb codonyat i vi de missa.

L’alcalde del municipi, Agustí Elías, ha explicat en roda de premsa que l’edició d’enguny és important per consolidar la Fira Faia: “En municipis petits com el nostre, el més difícil no és arrencar sinó mantenir-se”.

X