Joan Roma anuncia que no es presentarà a les eleccions del 2019, després de 28 anys com a alcalde de Borredà

L’alcalde de Borredà, Joan Roma, renuncia a la reelecció. Ha format part del consistori des del 1979: els primers 12 anys, com a regidor; els últims 28, com a alcalde. I ara ha decidit que és el moment de passar el relleu. Encara no s’ha anunciat qui encapçalarà la llista del PSC que Roma ha liderat durant gairebé tres dècades, però ell mateix ha deixat clar en un comunicat que s’aparta totalment de la vida política: “No em presentaré amb cap nova llista ni sóc promotor de cap altra candidatura”.

Amb tot, l’encara alcalde de Borredà confia que hi hagi, com a mínim, dues candidatures per tal que els votants puguin escollir “qui és la millor opció per prendre el relleu”. Roma ha governat 28 anys (7 mandats) amb majoria absoluta i va ser regidor dels tres governs anteriors, gràcies al pacte entre el PSC i la llista guanyadora (CiU). En aquesta etapa de Roma com a regidor, els alcaldes convergents van ser Antoni Andreu i Josep Nadeu.

L’actual alcalde ha afirmat que li agradaria veure, en el nou equip de govern, un “ànim de continuïtat en les millores de les infraestructures, equipaments i serveis”. En el comunicat de comiat, Roma s’ha desfet en elogis cap a tots els regidors i alcaldes amb els quals ha coincidit en aquests 40 anys: “Hi ha hagut bona sintonia, a excepció d’un parell de mandats”. Sí, l’encara alcalde ha volgut recordar que ha hagut de passar pels tribunals, acusat de prevaricació en la venda de la Fàbrica de Baix l’any 2001. Finalment, el 2015, l’Audiència li va donar la raó i el va absoldre, considerant que no hi havia hagut cap irregularitat. “Van creure que podien guanyar en els tribunals el que havien perdut a les urnes”, assegura, ara, l’alcalde.

Sigui com sigui, Roma guarda un bon record d’aquestes quatre dècades a l’Ajuntament: “Marxo amb la motxilla igual de buida que quan vaig entrar a l’Ajuntament, però amb els ànims plens i el cor carregat de multitud d’experiències i bons resultats, que han valgut la pena”. L’alcalde també ha celebrat que l’Ajuntament quedi “sanejat, ben equipat i ben dotat d’infraestructures i serveis”: “Vam assumir el govern d’un municipi que tenia poc més de tres-cents mil euros de patrimoni i el deixem amb un patrimoni proper als nou milions”.