El gerent de l’hospital de Berga hauria gaudit d’un augment de sou mentre el deute amb els treballadors augmentava

El gerent de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, Enric Ballabriga, va passar de tenir una retribució anual de 96.400 euros l’any 2014 a 101.193 euros al cap de dos anys, el 2016. Ho explica el diari El País en un article que demostraria que les retallades que va patir la sanitat catalana no van passar factura a molts alts càrrecs dels centres públics i concertats, com és el cas de l’hospital de Berga. Segons el diari estatal, almenys 42 gestors de centres sanitaris es van apujar el sou entre 2014 i 2016.

La notícia ha generat un profund malestar entre el personal de l’hospital de Berga. Entremig d’aquest augment de sou del gerent del centre, els treballadors no van cobrar un 5% del seu sou durant sis mesos de 2015 (de maig a octubre). En total, són uns 200.000 euros i corresponen a la meitat del deute que a dia d’avui segueix pendent de saldar-se. L’altra meitat del deute que en aquella època l’hospital tenia amb els treballadors corresponia al 50% de la paga extra del Nadal del 2012, però ha dia d’avui ja s’ha ingressat.

L’any 2010 el sou dels treballadors va patir retallades, però un nou convenir va propiciar que el maig del 2015 els treballadors tornessin a cobrar el sou inicial. A efectes pràctics, se’ls va tornar a apujar el 5% que anys enrere se’ls havia retallat. La pujada s’havia d’aplicar el mes de maig però l’hospital no la va aplicar fins el novembre i els treballadors segueixen reclamant els diners que corresponen a aquesta demora. I més ara, que han descobert que el seu gerent va gaudir d’un augment de sou en aquella època.