Berga, Cultura

Els Castellers de Berga obren dilluns, passat el pont, les inscripcions al Torneig Casteller de Futbol

Els Castellers de Berga obren dilluns, passat el pont, les inscripcions al Torneig Casteller de Futbol

Berga acollirà el cap de setmana del 23 i 24 de febrer un màxim de 48 equips de futbol en representació de les colles castelleres de Catalunya. La capital del Berguedà acull el torneig casteller de futbol que s’organitza cada any en un punt diferent del territori. És la 18a edició i comença a agafar forma.

De moment, els Castellers de Berga -que faran d’amfitrions i principals organitzadors- obriran inscripcions el proper dilluns, dia 10 de desembre, a les 8 del matí. El període per inscriure’s és curt: es tancarà divendres 14, al cap de cinc dies. El procés es pot fer a través del lloc oficial del torneig i l’ordre d’inscripció NO prioritzarà la presència d’uns equips respecte els que tardin més en apuntar-se. Si el nombre d’inscripcions supera les 48, l’organització farà un sorteig públic per determinar quines colles acaben participant en el certamen. L’objectiu: tenir els participants abans de les festes de Nadal.

La Normativa Bàsica de Participació al Torneig Casteller demana que les colles castelleres participants hagin fet més de 10 actuacions castelleres pures el 2018 (3 colles amb 3 rondes de castells i un pilar cadascuna), que estiguin inscrites a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i que estiguin a dins de l’àmbit administratiu de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, per aquesta via hi ha 61 colles que podrien inscriure’s i optar a les 48 places.

A banda, cal tenir en compte que hi ha 9 colles colles de mèrit, que tenen la participació assegurada si així ho desitgen. Es tracta de les dues últimes organitzadores, l’actual amfitriona (Castellers de Berga), les tres últimes guanyadores en la competició esportiva del torneig i les tres últimes millors aficions. Les colles que no compleixen els requisits marcats en la normativa no poden participar en la competició esportiva però sí en la competició de millor afició.

Estic amb tu

Els Castellers de Berga preveuen que el torneig porti unes 1500 persones a la ciutat durant tot el cap de setmana. L’esdeveniment està organitzat per la colla castellera de Berga i l’Ajuntament.

Castellers de Berga torneig casteller Torneig Casteller de Futbol

Comentaris