El saló de bellesa de Berga Spel Perruquers, distingit amb el Premi Europeu de Qualitat Empresarial

L’Associació Europea d’Economia i Competitivitat (AEDEEC) ha distingit l’empresa berguedana Spel Perruquers amb el Premi Europeu de Qualitat Empresarial. La perruqueria, que des de fa 12 anys és al carrer General Manso Solà de Berga, ha estat un dels 25 negocis d’arreu de l’Estat reconeguts enguany en un acte que es va celebrar divendres passat a l’Hotel Westin Palace de Madrid. La gerent de la perruqueria, Vanesa Espelt, va recollir-hi el premi.

Per a la gerent el premi ha estat tota una sorpresa: “No m’ho podia creure. Jo no formo part de l’associació ni m’he apuntat enlloc per optar a la distinció. Ells ens han localitzat a través d’internet, ens han seguit i ens han acabat reconeixent”. En un comunicat, l’organització esmenta que la distinció cap a Spel Perruquers és gràcies a “les seves tècniques pioneres i els tractaments únics”. Per a Espelt, “el gran tresor de la perruqueria” són els clients i l’equip de vuit persones que, segons diu, “no paren d’innovar i renovar-se”.

A més, la gerent preveu canviar de local en els propers mesos per seguir fent créixer la perruqueria: “Serà un local més gran i seguirem a Berga, però el canvi anirà lligat a nous objectius que ens marcarem com a empresa“.

12 anys de servei

Vanesa Espelt va obrir la perruqueria amb només 24 anys (ara en té 36). En aquell moment, explica que va veure la necessitat d’obrir el seu propi saló després d’uns mesos treballant en una altra perruqueria de Berga. Abans, s’havia format en diverses capitals europees, com ara Barcelona, Londres, Amsterdam, Praga o Copenhaguen.

Des d’aleshores també forma part de l’equip nacional de L’Oréal, juntament amb 15 persones més. Totes elles fan formacions per tot l’Estat als perruquers adherits a l’empresa, que està considerada el negoci de cosmètics més gran del món. Per a la gerent de Spel Perruquers, en l’èxit del seu negoci hi té molt a veure L’Oréal: “Jo hi vaig a fer formacions però, prèviament, em formen a mi. És un niu de nous coneixements”.

WhatsApp Image 2018-12-01 at 01.32.06

X