Jordi Sabata rep l’aval de l’Executiva Local del PDeCAT com a cap de llista per a les eleccions municipals a Berga

Jordi Sabata té el suport unànime de l’Executiva Local del PDeCAT de Berga per encapçalar la llista del partit a les properes eleccions municipals. Aquest dimarts, l’Executiva es va reunir i va avalar la candidatura de Sabata, que haurà de ser ratificat per l’assemblea d’associats el dia 16 de gener, a les 8 del vespre.

Alguns dels actuals regidors a l’Ajuntament de Berga acompanyen el president i exregidor, Ramon Bajona, a l’Executiva Local. És el cas de l’actual portaveu del grup, Ramon Minoves, o el de Pau Bessa. També hi és l’exalcalde Juli Gendrau o l’exregidor Àngel Guiu. El vot favorable a Sabata va ser unànime. Per tant, tots ells avalen la candidatura de l’actual director de la coral de l’Escola de Música (EMMBerga) com a cap de llista.

El president local, Ramon Bajona, ha explicat a l’Aquí Berguedà que l’Executiva ha treballat “en una campanya única” i ha assegurat que no hi haurà cap més candidat independent. Sabata ha hagut de ser aprovat per l’Executiva perquè no és un associat al partit i, per tant, no es podia presentar directament a l’assemblea del dia 16 de gener sense haver estat avalat prèviament.

En tot cas, fins el 16 de gener qualsevol associat al partit pot presentar-se com a candidat si obté l’aval d’almenys el 25% dels associats. De moment, però, l’Executiva no té constància de cap altre nom disposat a presentar-se com a alternativa a Jordi Sabata.

El possible alcaldable ha reiterat en diverses entrevistes a l’Aquí Berguedà que la condició que posa per encapçalar la llista és “poder farcir-la de renovació“. Bajona ha assegurat que la voluntat del partit és la mateixa i que, un cop Sabata sigui ratificat -si ho acaba sent-, treballaran en una llista on destaquin les novetats, però també hi hagi cares conegudes de la formació.

X