Joan Torres és l’únic candidat a encapçalar la llista de Berga En Comú per a les eleccions municipals del 2019

L’actual regidor d’Iniciativa per Catalunya (ICV) a l’Ajuntament de Berga, Joan Torres, serà, si no hi ha sorpreses, el cap de llista dels comuns a les eleccions municipals del maig vinent. El partit, Catalunya En Comú, que el juliol passat va crear a Berga el primer grup local del Berguedà, està immers en el procés per escollir el candidat a les municipals.

Durant tota la setmana passada els aspirants a liderar el grup municipal podien presentar les seves candidatures per correu electrònic. Finalitzada aquesta etapa, només hi ha un candidat, que és el regidor Joan Torres, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà. Ara s’obre un període d’al·legacions i, seguidament, hi haurà uns dies de debat, campanya i promoció de la candidatura, fins el dia 20 de desembre. L’endemà, el dia 21, els associats al partit votaran el seu candidat.

Joan Torres va agafar el rol de coordinador d’ICV el juliol del 2014, en substitució de Josep Antoni Hernández i amb l’objectiu de donar un gir al partit de cara a les eleccions del 2015. Ho va aconseguir: el partit va tornar a l’Ajuntament de Berga 28 anys després, gràcies als 407 vots que va obtenir als comicis. Durant aquest mandat, Torres -estretament vinculat al món de la salut- ha estat molt incisiu en les problemàtiques de l’hospital de Berga i el desplegament de nous desfibril·ladors als carrers de la ciutat.

El desembre passat, a més, va formar part de la llista de Catalunya en Comú (CeC) per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D. Aquest juliol, quan Berga va fundar el grup local del partit, Torres es va erigir com el portaveu, però va deixar per més endavant l’elecció del candidat. Considerava que el més important era “eixamplar la base”, i a dia d’avui hi ha una vintena de persones implicades en la formació.

X