La Fireta torna a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou i espera atraure 2.000 visitants en un cap de setmana

La Fireta repeteix ubicació per primera vegada en set edicions. Serà aquest proper cap de setmana, 15 i 16 de desembre, a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, el mateix espai que ja va acollir la cinquena edició.

L’Ajuntament de Gironella i l’organització tenien un altre lloc en ment però finalment haurà d’esperar a l’any vinent, i el bon record que guarden de l’edició de la Torre de l’Amo els ha empès a repetir escenari. Com sempre, hi portaran tota mena de parades de productes fets a mà arreu de Catalunya, des de complements de moda i bosses de mà fins a cosmètica natural i articles de joieria.

En total, hi haurà 22 parades de productes handmade entre la primera i la segona planta de la torre i set expositors de productes alimentaris al pati de davant de l’edifici patrimonial.

A banda, la Fireta manté l’espai Vermusic, amb food trucks i música en directe, també al patí. Dissabte a les 6 de la tarda hi haurà un concert de Smooth Band; diumenge a 2/4 d’1 del migdia, una ballada de swing; a les 5 de la tarda, concert de Cèlia Vila; i per acabar, a les 7, la presentació del videoclip del grup de música berguedà Mercado Negro.

Des de l’Ajuntament de Gironella, el regidor de Cultura, Lluís Vall, ha explicat en roda de premsa que la Fireta encaixa molt bé en la idea del govern de “potenciar i donar visibilitat a diferents espais patrimonials de la vila”. Amb la Fireta, ha dit, “enriquim aquests espais i donem vida a les festes de Nadal al poble”.

El consistori hi destina uns 1.500 euros en concepte de despeses logístiques com ara la il·luminació i el condicionament de l’espai. La resta és iniciativa impulsada per tres noms: Esther Barniol, Sara Mayol i Alba Perarnau. Barniol ha explicat que l’any passat van poder comptar quantes persones van passar per la fira durant tot el cap de setmana (feien -i faran- pagar un euro per entrar al recinte on es feia la mostra, la Fàbrica de Cal Metre). En total, hi van passar gairebé 2.000 persones i esperen acostar-se a la xifra enguany. Segons expliquen, la mostra té un públic “molt fidel” que “ve cada dia i espera la Fireta durant tot l’any”.

Amb tot, Barniol ha recalcat que la Fireta prioritza la qualitat. “És important que vingui gent i que tinguem expositors, però el més essencial és que els expositors són de molta qualitat. Som molt selectius i això ens distingeix”.

X