PeuSA MAig 2020

Berga, Política

Joves de l’Esquerra Independentista de Berga pinten una estelada al local del PDeCAT i demanen la dimissió de Buch

Joves de l’Esquerra Independentista de Berga pinten una estelada al local del PDeCAT i demanen la dimissió de Buch

Nova acció reivindicativa de La Pólvora. Aquest cap de setmana l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista de Berga ha fet una pintada a la seu del PDeCAT a la ciutat, situada a la carretera de Sant Fruitós. Hi han pintat una estelada i un text que demana la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, arran de les càrregues policials del passat dijous a Girona contra manifestants antifeixistes que intentaven aturar un acte de Vox i Borbonia.

La pròpia Pólvora va explicar a les xarxes socials que havia estat l’autora de les pintades i va deixar entreveure que les accions poden anar a més: “Això només és un toc d’atenció pels episodis de violència policial contra col·lectius socials […] El nostre compromís per construir uns Països Catalans socialistes, feministes i ecologistes és inequívoc. No ens arronsarem ni afluixarem davant de res ni de ningú que intenti impedir-ho. Al contrari, ens hi trobarà per tombar-lo”.

Per la seva banda, el PDeCAT al Berguedà considera que La Pólvora s’equivoca. “Nosaltres no som els enemics. Trobem que haurien de destinar esforços a combatre els enemics reals”, ha assegurat en declaracions a l’Aquí Berguedà el president del partit a la comarca, Jordi Selga. I ha afegit que creuen que “no és la manera” però la respecten: “No compartim que pintar els locals dels partits sigui la manera de solucionar les diferències, però és respectable”.

La Pólvora ja va signar les pintades de principis de novembre a la seu del Partit Socialista de Catalunya (PSC) del carrer Barcelona de Berga. L’associació juvenil va néixer aquest abril passat amb l’objectiu de donar visibilitat al jovent de l’Esquerra Independentista. Segons el manifest inicial, les seves accions se centren en vuit pilars fonamentals: la independència dels Països Catalans, el feminisme, l’antifeixisme, la lluita per la conservació de la cultura i  la integració de les persones nouvingudes, la solidaritat internacionalista, la lluita per una educació pública en català i l’anticapitalisme.

Esquerra Independentista La Pólvora PDeCAT PDeCAT Berguedà Política

Comentaris