Convoquen el jovent de Berga al Local de Joves per decidir per a què s’utilitza l’espai

Nou capítol en la història del Local de Joves de Berga, que des de fa gairebé una dècada batalla per deixar enrere les promeses i convertir-se en una realitat. L’espai està llest per obrir-se al jovent de la ciutat després d’una sèrie d’actuacions de condicionament: s’hi ha posat calefacció, internet, alarma i portes. Però per entrar en funcionament cal decidir què s’hi farà, i l’Ajuntament pretén que siguin els joves qui tinguin l’última paraula.

Per això, l’àrea de Joventut ha convocat una trobada oberta a tot el jovent. Serà diumenge 23 de desembre, a les 6 de la tarda, al mateix local, situat al carrer Mossèn Espelt, als baixos de l’edifici que des de fa una dècada està format per més d’una trentena de pisos de protecció oficial destinats al lloguer social.

A banda del debat sobre els usos, a la trobada del dia 23 hi haurà música, piscolabis i un espectacle d’improvisació a càrrec d’actors que resumiran les idees que surtin al llarg de la tarda a través del teatre. A partir del que els joves decideixin, l’espai s’equiparà d’una manera o d’una altra.

No és la primera vegada que es fa un debat amb els joves sobre els usos que ha de tenir el local. L’any 2009, durant el primer mandat de Juli Gendrau (CiU), l’aleshores regidora Maribel Iglesias ja va convocar una trobada amb el jovent per conèixer les seves necessitats i tenir-les en compte a l’hora d’adequar el local.

El següent pas van ser les obres: van començar el 2010, van tenir un cost de 180.000 euros i es van encallar per culpa d’un problema a les clavegueres que a dia d’avui persisteix. Les canonades fan pujada, i això fa que l’aigua bruta s’hi acumuli i es formin ‘taps’ amb freqüència i el local quedi inundat, segons ha explicat la regidora de Joventut, Mònica Garcia, en roda de premsa.

local-joves-berga

Però aquest any s’ha aconseguit que el propietari de l’edifici, l’Agència Catalana de l’Habitatge de la Generalitat, visiti l’espai i es comprometi a posar-hi remei. Els tècnics de l’òrgan ja van visitar l’espai i treballen en el projecte per intervenir-hi. Mentrestant, la brigada municipal de l’Ajuntament ha de fer neteges periòdiques a la claveguera per evitar que el local s’inundi, però l’espai pot obrir perquè, segons Garcia, “té tot el que ha de tenir per començar a donar servei”.

De fet, fa uns mesos, una de les sales dels baixos ja va acollir l’exposició Controla’t, amb la participació de més d’un miler de nois i noies dels centres de secundària del Berguedà. Tots ells van passar per l’Espai Jove per conèixer i prevenir les situacions derivades del consum de drogues.

El local compta amb 280 metres quadrats. Hi ha una sala d’assaig insonoritzada per a grups musicals, dues sales grans (una d’elles, divisible per una paret mòbil) i lavabos, entre d’altres.

X