Una avaria en el sistema anti-incendis inunda la part inferior de l’escenari i un tros de platea del teatre municipal de Berga

El teatre municipal de Berga ha quedat inundat a primera hora del matí d’aquest dimarts. Segons sembla, s’ha produït una avaria en el sistema anti-incendis, que ha saltat quan no ho havia de fer i ha acabat inundant la part de sota l’escenari i un tros de la platea. L’Ajuntament de Berga ha avisat els Bombers pels volts de 2/4 de 10 del matí (9.30h) en detectar que la paret de darrere del teatre, que dona al passeig de les Estaselles vessava.

teatre-berga-inundat-4

El cap de torn del parc de bombers de Berga, Lluís Fernàndez, ha explicat que s’han tret uns 3.000 litres d’aigua de sota l’escenari des de primera hora del matí. El regidor Francesc Ribera s’ha desplaçat al lloc dels fets per comprovar l’estat del teatre i ha dit que l’Ajuntament dotarà l’equipament de bombes de calor per eixugar “el més aviat possible” tota la zona: “Fins que no estigui tot sec, no hi podrà haver activitat, i això dependrà del ritme en què evolucioni la solució”. De moment, s’està fent un informe dels danys i s’està investigant la possible causa de l’avaria del sistema anti-incendis.

La part final del passeig de les Estaselles, entre el passeig del Lledó i la Ronda de Queralt, ha quedat tallada al trànsit i els vianants des que els Bombers i els membres de la brigada municipal s’han posat a treballar en la inundació. El regidor Ribera confia que aquest “serà el primer problema que es podrà solucionar” i que la carretera quedarà reoberta en les properes hores.

teatre-berga-inundat-3

La funció dels Pastorets de diumenge, en perill

Aquest diumenge està prevista la darrera funció de la temporada dels Pastorets de Berga, a càrrec de l’Agrupació Teatral La Farsa. L’obra, prevista a partir de 2/4 de 6 de la tarda, corre risc de ser suspesa, si finalment no s’aconsegueix eixugar el teatre abans de diumenge. El regidor Ribera ha dit que, a partir de demà, es podran prendre decisions al respecte.

teatre-berga-inundat-1

teatre-berga-inundat

X