Berga busca en altres comissaries el relleu de la sergent en cap de la Policia Local

L’actual sergent en cap de la Policia Local, Fina Vizuete, plega a finals del mes de juny, després de gairebé un quart de segle dirigint la comissaria berguedana. Així ho ha comunicat als companys del cos policial, funcionaris i regidors de l’Ajuntament. Davant la sensible i imminent baixa, l’Ajuntament de Berga s’ha posat a treballar en la recerca d’un substitut.

Dins la comissaria, no hi és. “Ens costa que no hi ha ningú del propi cos que pugui assumir el relleu en condicions”, va assegurar el regidor del PDeCAT-CDC, Antoni Biarnés, durant el ple del mes de gener. El regidor de Governació, Francesc Ribera, va assegurar que busca substitut des de principis de desembre i ja té dues candidatures sobre la taula. I efectivament, tal com apuntava el regidor Biarnés en el ple i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà més tard, les dues propostes són d’altres comissaries.

Per aquest motiu, l’Ajuntament té la intenció d’incorporar en les properes setmanes la persona que dirigirà la comissaria de Berga a partir del juny. “Entenem que hi ha d’haver una convivència de, com a mínim, 3 o 4 mesos entre la persona que se’n va -la sergent Vizuete- i la persona que ocuparà el seu lloc”, va explicar el regidor Ribera.

Amb tot, el cap de l’àrea de Governació va assegurar que la incorporació d’una persona que dirigeixi la comissaria pot ser complicada en funció del candidat: “En molts casos depenem de la situació laboral de la comissaria d’on prové i l’Ajuntament ha de donar permís a la persona per canviar de municipi. No sempre és fàcil“.

La idea de l’actual sergent en cap de la Policia Local, Fina Vizuete, és deixar la feina després de la propera Patum, que s’escau entre el 19 i el 23 de juny.

X