Desenes de persones es concentren a Berga en suport a les dones andaluses davant l’arribada de l’ultradreta al govern

Desenes de persones es van concentrar aquest dimarts als carrers del barri vell de Berga per mostrar el seu rebuig a les polítiques que impulsa el nou govern de la Junta d’Andalusia -format pel PP, Ciutadans i VOX-amb especial atenció als ideals de la tercera de les formacions, de caràcter ultradretà.

La concentració va començar a la plaça de Sant Joan, que fa uns mesos la plataforma Xarxa de Bruixes va rebatejar com a plaça de les Dones. Allà, dues de les manifestants van llegir un manifest de condemna de “les idees homòfobes, xenòfobes i masclistes de VOX”. En aquest escenari, lamentava que “el masclisme s’ha inflitrat sense vergonya a les institucions d’Andalusia”.

Després de la lectura del manifest, llegit amb un megàfon, les persones concentrades van recórrer tot el carrer Major fins la plaça de Sant Pere, on novament van pronunciar unes paraules, en la mateixa línia que les que havien ressonat a la simbòlica plaça de les Dones.

berga-concentracio-dones-andaluses

berga-concentracio-dones-andaluses-1

berga-concentracio-dones-andaluses-2