Tres mestres de Puig-reig escriuen el primer conte infantil de La Corrida

Editen el primer conte infantil de La Corrida de Puig-reig. L’han escrit la Gemma Mujal, l’Ester Puig i l’Andrea Martín; dues són mestres d’escola bressol i una, de primària. El llibre relata la història del Ton i la Tordilla, ambientada en la festa 100 anys enrere per tal que els nens detectin els canvis que ha experimentat en el darrer segle. El conte també compta amb les il·lustracions d’Ariadna Muixí.

El llibre s’adreça a nens de fins a 8 anys i és el resultat d’una idea que les tres mestres van tenir fa mesos, després d’assistir a un taller sobre contes infantils. “Ens vam adonar que els nens de Puig-reig no tenien cap conte sobre el poble que els emocionés. L’havíem de fer”, explica una de les escriptores. La trama comença amb el Ton, que ve de pagès i fa de banderer de la Corrida perquè l’any abans va guanyar la cursa i això, antigament, donava la possibilitat d’encapçalar la cercavila de l’any vinent.

El llibre es presentarà oficialment aquest dissabte, a mig cap de setmana de la Corrida: a les 12 del migdia als peus de la rotonda que l’any passat es va dedicar a la festa, al passeig Riera de la Sala. Allà es podran comprar els primers exemplars. També se’n podran adquirir a la parada de la Corrida. Acabada la festa, les dues llibreries de Puig-reig –la Llibreria Vella i la Llibreria Montserrat– en vendran exemplars.

L’Ajuntament de Puig-reig ha rebut una subvenció de 3.100 euros per portar a terme l’edició del conte. Se n’han fet 600 exemplars, de 36 pàgines cadascun, i el total de la seva edició ha tingut un cost de 5.000 euros. Els 1.900 euros que no han entrat dins la subvenció els ha posat el propi consistori.

X