Queralt està a punt de fer set mesos sense font del Bou

A finals d’aquest gener farà set mesos que la font del Bou és una paret foradada. No hi ha bou i no hi tornarà a ser, com a mínim, fins passat l’hivern. L’alcalde accidental de Berga, Oriol Camps, ha explicat a l’Aquí Berguedà que, a banda del bou que va quedar malmès per una esllavissada, la font s’ha d’arreglar i, fins ara, no ha tingut personal disponible per anar a estudiar quin tipus d’intervenció s’hi ha de fer.

A l’estiu, el bou es va fer arribar a l’empresa que l’ha de reparar. Des d’aleshores és al taller però ni tan sols s’ha tocat. “Tampoc hem donat pressa a la persona que ho ha de fer perquè encara no ens fa falta”, ha reconegut Camps.  La intenció de l’Ajuntament és reparar la font “quan torni a arribar el bon temps”. Aquest febrer el consistori tornarà a tenir gent de la brigada disponible per anar-hi a treballar, però l’alcalde accidental ha reconegut que “no és la millor època per treballar-hi” i, per això, vol esperar que acabi el fred per intervenir-hi: “No és només per la gent que hi hauria de treballar, sinó pels materials amb els quals haurien de treballar”.

WhatsApp Image 2018-12-15 at 17.00.29

Una pedregada va malmetre el cap

Una pedregada el 28 de juny del 2018 va provocar una esllavissada a la zona. Les roques van caure a sobre del bou i el bou va perdre una banya. L’endemà mateix, l’empresa que treballa en la xarxa d’aigua de Queralt se’l va endur per reparar.

A l’estiu, l’Ajuntament va justificar el retard en la reparació perquè, a l’agost, la fundició on s’havia de reparar el cap, estava de vacances, i també per les dificultats tècniques: “s’han de reparar els conductes i cal tenir en compte que el talús no és estable”, va dir llavors l’Ajuntament de Berga.

Pregunta al ple

La qüestió va motivar una pregunta al ple municipal del 5 de juliol. La llavors regidora d’ERC Ermínia Altarriba va demanar a l’equip de govern sobre l’estat del bou, i l’aleshores regidor Oriol Camps li va respondre que “el bou no ha volat”. Va explicar que la Font del Bou “té un problema, que és la ubicació”, on hi ha “despreniments constants”. Per això, segons Camps, “costa moltíssim garantir la seguretat” de la font.

L’endemà de l’esllavissada, l’Ajuntament va rebre consultes sobre l’estat de la font. Va ser “com si ens haguessin robat el bou”, va dir Camps al ple, puntualitzant, amb ironia, que “tampoc és que hi hagi una afició exacerbada de robar bous a Queralt“.

X