El bus urbà de Berga guanya 2.000 usuaris en un any i s’acosta a les xifres d’abans del canvi de rutes

El servei de bus urbà de Berga ha registrat un total de 43.507 viatgers durant el 2018. La xifra és superior a la de l’any passat, en què el nombre d’usuaris i usuàries va ser de 41.578. Això suposa un increment del 4,6% i una suma de 1.929 passatgers en un any. El resultat permet recuperar gairebé íntegrament la davallada experimentada el 2017, l’any en què les noves rutes van entrar en funcionament.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, valora “positivament” aquest augment dels viatgers. Tot i així, l’Ajuntament farà una campanya informativa per seguir incentivant l’ús del bus urbà entre la ciutadania i mantindrà la gratuïtat del servei pels alumnes de les escoles primàries de Berga, sempre i quan vagin acompanyats d’un adult. A més, també s’instal·laran noves marquesines i bancs per millorar la comoditat dels usuaris i usuàries del servei”.

Estabilitat del nombre de viatgers durant l’any

Segons les dades facilitades per ALSA, que és l’empresa encarregada de gestionar el servei de transport urbà, els mesos de maig, octubre i novembre de 2018 van ser els que hi va haver més usuaris fent ús del servei (més de 4.000 persones en cada cas). En contraposició, l’únic mes de l’any que la xifra de viatgers va baixar dels 3.000 usuaris va ser el juliol. La resta de mesos de l’any, el servei s’ha mantingut estable, amb xifres que oscil·len entre els 3.000 i els 3.500 usuaris.