Esquerra de Berga, en contra de l’accés al centre de la ciutat que contempla la nova C-16

L’entrada ‘Berga centre’ de la nova C-16 projectada per la Generalitat no convenç el grup municipal d’Esquerra Republicana a Berga. El partit creu que “no es pot permetre l’impacte ambiental i paisatgístic” de les dues rotondes elevades contemplades en l’accés. Per això, ha demanat una reunió amb tots els grups municipals amb l’objectiu de consensuar les al·legacions que es presentaran al respecte.

El govern de la CUP ja té previst presentar-hi al·legacions. L’alcalde accidental, Oriol Camps, ho va confirmar a l’Aquí Berguedà fa unes setmanes, just després de la presentació de la nova C-16 per part del conseller de Territori, Damià Calvet, a les oficines del Consell Comarcal del Berguedà. Camps va preferir reservar-se els detalls de les discrepàncies però va assegurar que tenien a veure amb les entrades a la ciutat.

De fet, en un comunicat, Esquerra constata que la resta de grups polítics “tenen inquietuds semblants”, de manera que entenen que “és fàcil que ens posem a la feina amb l’objectiu d’incidir en el projecte actual i adaptar-lo a les necessitats futures de la ciutat”.

Les rotondes de l’entrada de l’institut, el punt en qüestió

L’entrada ‘Berga centre’ de la nova carretera -la de l’IES Guillem de Berguedà- contempla dues rotondes elevades sobre el terreny i la carretera per permetre la comunicació entre les dues bandes de la carretera. Esquerra considera que “cal apostar per opcions menys agressives cap a l’entorn de la nostra ciutat”. A més, els republicans creuen que s’ha de “millorar la comunicació entre la ciutat i el barri de Casampons”, on, entre d’altres coses, hi ha una escola.

Sensació d’anar “a contrarellotge”

Esquerra també té la sensació d’anar “a contrarellotge” i d’estar “mancats de temps per reaccionar i proposar canvis”. Creuen que és necessari obrir un debat al carrer, més enllà dels despatxos: “Ara segurament ens veurem abocats a actuar amb celeritat i això es notarà en la partcipació de la ciutadania, que no serà la que voldríem”.

En aquest sentit, els republicans critiquen el govern de la CUP: “Era responsabilitat seva haver traslladat tota la informació a la ciutat per, així, començar un debat molt necessari i posar els recursos tècnics a treballar per arribar a la millor opció per la ciutat”.

 

X