Castellar del Riu reactiva les negociacions amb la Generalitat per posar càmeres al Pi de les Tres Branques

La instal·lació de càmeres de videovigilància a la zona del Pi de les Tres Branques torna a ser sobre la taula. L’acció sobrepassa el pressupost de l’Ajuntament de Castellar del Riu i l’alcalde, Adrià Solé, confia que sigui la Generalitat qui assumeixi la instal·lació, “ja que es tracta d’un símbol d’abast nacional”. Per això, el novembre passat, i aprofitant la visita al municipi del conseller d’Interior, Miquel Buch, l’alcalde va tornar a demanar “un esforç per millorar la seguretat al pla de Campllong”.

No és la primera vegada que es parla de videovigilància al Pi. L’any 2016, mesos després que el Pi Vell patís el segon atac vandàlic en menys de dos anys, l’Ajuntament va començar a treballar en la redacció d’un projecte per instal·lar càmeres a la zona. Amb tot, ja aleshores el consistori era conscient que caldria un ajut supramunicipal per tirar endavant l’estudi.

L’Ajuntament de Castellar del Riu ha demanat en nombroses ocasions que sigui la Generalitat qui assumeixi el cost de les obres, però l’ajut no ha arribat i el reclam ha anat quedant al fons del calaix. “També que, des del 2016, no hi ha hagut cap més atac a la zona i ja hi ha més gent treballant a la vora. No està tan abandonada com abans“, ha matisat l’alcalde. Però afegeix que les càmeres segueixen sent necessàries “perquè estiguem tots més tranquils”.

Per fer-ho possible, l’Ajuntament va exposar la problemàtica al conseller Buch, que ho va veure amb bons ulls i va prometre estudiar-ho. A més, el consistori ha enviat cartes a administracions supramunicipals per tornar a despertar l’atenció: “Hem reactivat totes les vies possibles per trobar els diners que no tenim ni tindrem mai”.

X