Detenen el berguedà Tomàs Sayes a Vilanova, després de setmanes de cerca

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous el berguedà Tomàs Sayes, fill de la Pobla de Lillet i membre del secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Sayes ha plantat dues vegades el jutge, que el va requerir el novembre i el desembre passat com a investigat per un delicte de manifestació il·legal en el marc d’una protesta contra el jutge Pablo Llarena.

Sayes va ser citat als jutjats de Puigcerdà, però va decidir no presentar-s’hi. L’investiguen per una caminada reivindicativa entre Alp i Das, que es va celebrar el 30 de març del 2018 amb l’objectiu de condemnar les decisions del jutge Llarena. Sayes, que també és integrant del CDR de la Cerdanya, va ser identificat pels Mossos com a portaveu de l’organització. Des de mitjans de desembre, i després de les dues plantades, el jutge va dictar l’ordre de detenció pel poblatà.

Aquest dijous el CDR de la Cerdanya ha estat qui ha informat inicialment de la detenció de Sayes, a través de les xarxes socials. Més tard, l’ANC tambe se n’ha fet ressò. El CDR, a més, ha convocat una concentració per aquest dijous a les 7 de la tarda davant els jutjats de Puigcerdà. Fonts de l’Assemblea han explicat a l’Aquí Berguedà que preveuen convocar una concentració a la Pobla de Lillet per demà, divendres, ja que confien que Sayes quedi en llibertat en les properes hores i prefereixen que també sigui a l’acte.

https://twitter.com/LaForja_Jovent/status/1093506581130563584

https://twitter.com/cdrvng/status/1093510356037787653

https://twitter.com/assemblea/status/1093520625086410752

X