Carreteres

Salvem Coll de Pal carrega contra la nova C-16: “Les cues són i seran inevitables”

Salvem Coll de Pal carrega contra la nova C-16: “Les cues són i seran inevitables”
La C-16, a la Rodonella. RICARD CODINA

El moviment ecologista Salvem Coll de Pal ha presentat al·legacions en contra del desdoblament de la C-16 a l’Alt Berguedà. Segons exposen en un comunicat, “les cues són i seran inevitables amb o sense l’execució del projecte, si no es planteja un model alternatiu de mobilitat que no tendeixi al col·lapse”.

A més, retreuen que la nova C-16 queda “molt lluny dels interessos i les necessitats reals de la població del Berguedà” i és “un intent més de posar remei a les preocupacions de l’elit metropolitana que travessa el Berguedà cada divendres i diumenge per anar a gaudir a les segones residències i estacions d’esquí de la Cerdanya”.

Salvem Coll de Pal assenyala que l’execució dels trams desdoblats i del tercer carril reversible amb barrera mòbil de la C-16 comportaria “una degradació del territori i l’abolició d’un traçat que fins a l’actualitat encara tenia usos agraris i de transhumància”.

Per tot plegat, consideren que la millora de la C-16 “no soluciona els problemes de mobilitat, sinó que els agreuja” i “consolida un model econòmic basat en el turisme de neu que és obsolet, de dubtosa viabilitat i greument amenaçat per l’escalfament global”.

Per acabar, recorden que és “imprescindible” començar a “plantejar alternatives de mobilitat sostenible i de transport públic i deixar de potenciar l’ús del vehicle privat amb l’ampliació de carreteres”.

Amb el suport de la CUP de Berga

La posició contrària de Salvem Coll de Pal al projecte de la C-16 es va fer evident des dels primers passos de Territori per fer-la realitat. El moviment ha criticat el carril reversible des que va començar a sonar com a solució definitiva als problemes de mobilitat a l’Alt Berguedà i, fins i tot, va rebre el suport de la CUP de Berga, que governa a la capital de la comarca.

Els cupaires van assegurar en una piulada a Twitter que estaran “en peu de guerra” contra l’ampliació de la C-16. Consideren que les obres responen a uns “interessos privats” que no avalen i a unes “necessitats que especulen i destrossen el territori”.

La posició de la CUP de Berga contrasta amb la posició oficial de l’Ajuntament de Berga -governat per la mateixa CUP- que, fins ara, no ha expressat de manera clara cap oposició al respecte.

C-16 carril reversible desdoblament Salvem Coll de Pal

Estic amb tu

Comentaris