La família Barniol compra l’hotel Ciutat de Berga i hi farà una residència per a gent gran

L’Hotel Ciutat de Berga tancarà definitivament el 31 de març, segons ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà. La cadena Hotels Centre Ciutat (HCC), propietària del Ciutat de Berga, ha venut l’edifici a l’empresari berguedà Joan Barniol, que té la intenció de fer-hi una residència per a gent gran. L’operació amb Mas d’en Bosch SA, propietària del càmping Berga Resort, es va signar dilluns. Aquest divendres, la directora de l’hotel, Judit Serra, ha enviat una carta de comiat a clients i col·laboradors anunciant el tancament.

El 30 de juliol, l’Aquí Berguedà ja va avançar que Barniol estava preparant l’operació que ara s’ha tancat. Llavors, l’empresari va anunciar una inversió de 5 milions d’euros i la creació d’entre 40 i 50 llocs de treball.

Adeu a un hotel de tres estrelles

L’oferta hotelera del Berguedà rep un cop dur amb el tancament de l’hotel Ciutat de Berga. La capital de la comarca es queda amb un únic hotel de tres estrelles, el Berga Park, que es troba, a més, en una situació de litigi entre l’Ajuntament i la concessionària,  Inberga Tur.

HCC, grup en transformació

L’hotel Ciutat de Berga va obrir portes el 2002. Des del principi, ha format part del grup Hotels Centre Ciutat (HCC). Quan va néixer, HCC era una unió d’hotels del centre de Barcelona, cadascun amb el seu amo, però ara és una cadena controlada pel grup inversor Lutx Corporació, propietat dels empresaris Isidro Guardiola i Mariano Marquina. Lutx, a banda dels hotels, es dedica també al sector immobiliari.

La cadena només té dos hotels fora de Barcelona: el de Berga i un altre a Amposta. A Barcelona ciutat, en va arribar a tenir set, però ara només li’n queden cinc: el 2015 es va desprendre de l’HCC Covadonga (av. Diagonal, 596, venut a Renta Corporación) i el setembre passat, de l’HCC Open (c. Diputació, 100, al grup Leonardo). En canvi, fa un any va comprar per 20 milions d’euros un edifici a tocar de la plaça Catalunya (c. Fontanella, 9), amb l’esperança d’obrir-lo com a hotel quan s’aixequi la moratòria que va imposar l’alcaldessa, Ada Colau.

Amb la venda, HCC es treu de sobre un altre hotel, i ja només en manté un fora de Barcelona.

X