Ginkgo prepara una nova caminada a Berga per recaptar diners per investigar el càncer

Nova caminada solidària a Berga. Serà el 10 de març i, com cada any, l’organitza Ginkgo, l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà, en col·laboració amb l’Ajuntament de Berga. L’organització espera, com a mínim, igualar els 600 participants de l’any passat. El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, encara és més ambiciós: “Es pot arribar tranquil·lament al miler d’inscrits. L’ocasió s’ho val”.

La principal novetat de l’edició d’enguany de la caminada té a veure amb la població infantil. Ginkgo ha volgut implicar els nens i nenes de la ciutat en la iniciativa i ha tirat endavant una iniciativa conjunta amb l’Escola de Sant Joan. Cada nen ha dissenyat un cartell per a la caminada amb l’objectiu de “conscienciar-los i donar-los un paper important a l’associació”, ha dit la presidenta, Aurora Fernández. Per tant, cada cartell que lluirà a la ciutat serà únic.

A més, la madrina d’aquesta edició de la caminada serà una nena de 9 anys. És la Judit Pelfort, una alumna de l’Escola Alfred Mata de Puig-reig que pateix leucèmia. A més, la Judit participarà -amb la seva mare i una mestra de l’escola- en una xerrada sobre el càncer infantil que el doctor Giner farà el 20 de febrer a Berga.

Pel que fa a la caminada, les inscripcions es poden fer cada dimarts a la tarda a Cal Fàbregas, el local que Ginkgo té als Quatre Cantons. Dimecres 6 de març al matí també es podrà fer la inscripció a Cal Fàbregas; i dissabte 9, el dia abans de la cursa, es podrà fer el tràmit a l’Hotel d’Entitats de 6 a 9 de la tarda. De fet, la recollida de dorsals serà precisament dissabte de 6 a 9 de la tarda al mateix Hotel d’Entitats.

Diumenge, el dia de la caminada, a les 9 s’obriran les últimes inscripcions a la Font del Ros i a les 10 començarà. L’inici i el final del recorregut és, com sempre, a la plaça de la Font del Ros. Tots els beneficis que s’obtinguin amb la iniciativa es destinaran a l’Hospital Duran i Reynals, de l’Institut Català d’Oncologia.

L’any del 10è aniversari

Ginkgo viu un any especial. El proper setembre farà 10 anys sensibilitzant a la població sobre la importància d’investigar el càncer. La presidenta de l’entitat, Aurora Fernández, ha recalcat que es tracta d’una associació “petita però molt treballadora” i ha reivindicat que “el càncer infantil és una malaltia minoritària però cada any es diagnostiquen 1.400 nous casos“. “Per a les farmacèutiques no és rendible i l’administració hi inverteix pocs diners, cal que la societat s’hi bolqui”, ha conclòs.

En la mateixa línia, el regidor Ivan Sànchez s’ha desfet en elogis cap a Ginkgo: “Donar suport a aquestes entitats és un plaer, però sobretot una obligació de qualsevol ajuntament”. I fins i tot ha llançat un repte: “Si sent una entitat petita aconsegueix cada any recaptar milers d’euros per al càncer infantil, imagineu on pot arribar si suma més suports”.