La Farsa presenta Anna Frank

Berga

Ginkgo prepara una nova caminada a Berga per recaptar diners per investigar el càncer

Ginkgo prepara una nova caminada a Berga per recaptar diners per investigar el càncer
Aurora Fernández i Ivan Sànchez, amb tres dels cartells que han fet els nens de l'Escola de Sant Joan per a la caminada. MARC CANTURRI

Nova caminada solidària a Berga. Serà el 10 de març i, com cada any, l’organitza Ginkgo, l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà, en col·laboració amb l’Ajuntament de Berga. L’organització espera, com a mínim, igualar els 600 participants de l’any passat. El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, encara és més ambiciós: “Es pot arribar tranquil·lament al miler d’inscrits. L’ocasió s’ho val”.

La principal novetat de l’edició d’enguany de la caminada té a veure amb la població infantil. Ginkgo ha volgut implicar els nens i nenes de la ciutat en la iniciativa i ha tirat endavant una iniciativa conjunta amb l’Escola de Sant Joan. Cada nen ha dissenyat un cartell per a la caminada amb l’objectiu de “conscienciar-los i donar-los un paper important a l’associació”, ha dit la presidenta, Aurora Fernández. Per tant, cada cartell que lluirà a la ciutat serà únic.

A més, la madrina d’aquesta edició de la caminada serà una nena de 9 anys. És la Judit Pelfort, una alumna de l’Escola Alfred Mata de Puig-reig que pateix leucèmia. A més, la Judit participarà -amb la seva mare i una mestra de l’escola- en una xerrada sobre el càncer infantil que el doctor Giner farà el 20 de febrer a Berga.

Pel que fa a la caminada, les inscripcions es poden fer cada dimarts a la tarda a Cal Fàbregas, el local que Ginkgo té als Quatre Cantons. Dimecres 6 de març al matí també es podrà fer la inscripció a Cal Fàbregas; i dissabte 9, el dia abans de la cursa, es podrà fer el tràmit a l’Hotel d’Entitats de 6 a 9 de la tarda. De fet, la recollida de dorsals serà precisament dissabte de 6 a 9 de la tarda al mateix Hotel d’Entitats.

Estic amb tu

Diumenge, el dia de la caminada, a les 9 s’obriran les últimes inscripcions a la Font del Ros i a les 10 començarà. L’inici i el final del recorregut és, com sempre, a la plaça de la Font del Ros. Tots els beneficis que s’obtinguin amb la iniciativa es destinaran a l’Hospital Duran i Reynals, de l’Institut Català d’Oncologia.

L’any del 10è aniversari

Ginkgo viu un any especial. El proper setembre farà 10 anys sensibilitzant a la població sobre la importància d’investigar el càncer. La presidenta de l’entitat, Aurora Fernández, ha recalcat que es tracta d’una associació “petita però molt treballadora” i ha reivindicat que “el càncer infantil és una malaltia minoritària però cada any es diagnostiquen 1.400 nous casos“. “Per a les farmacèutiques no és rendible i l’administració hi inverteix pocs diners, cal que la societat s’hi bolqui”, ha conclòs.

En la mateixa línia, el regidor Ivan Sànchez s’ha desfet en elogis cap a Ginkgo: “Donar suport a aquestes entitats és un plaer, però sobretot una obligació de qualsevol ajuntament”. I fins i tot ha llançat un repte: “Si sent una entitat petita aconsegueix cada any recaptar milers d’euros per al càncer infantil, imagineu on pot arribar si suma més suports”.

Ajuntament de Berga Aurora Fernández Caminada solidària Ginkgo Ivan Sánchez

Comentaris