Una manifestació multitudinària recorre els carrers de Berga per cloure la vaga general

Més de 4.500 persones han participat aquest dijous a la tarda en la manifestació que ha tancat la jornada de vaga general al Berguedà. L’acte ha començat davant els jutjats nous, al carrer del Programari Lliure, i ha anat sumant participants al llarg del recorregut, que ha acabat a la plaça de Sant Pere.

Un cop a la plaça, representants d’entitats han fet la lectura dels parlaments i s’ha cantat l’Estaca i el Cant dels Segadors. Amb el so de l’Estaca, la plaça ha quedat il·luminada amb milers de flaixos. Durant els Segadors, un grup de persones ha desplegat una estelada immensa al mur de davant de l’església i han encès bengales vermelles.

concentracio-21-F-Berga-vaga

concentracio-21-F-Berga-vaga-2

estelada-bengala-21F-Berga

Matí de talls de carretera

L’acte ha servit per tancar una jornada de vaga general que ha arrencat a les 6 del matí. A aquella hora, unes 200 persones han bloquejat la rotonda sud de Berga per impedir el pas de mercaderies que arribaven i sortien del polígon. Més tard, la concentració s’ha desplaçat a la C-16. En parel·lel, a les 9 del matí, el CDR de Berga ha tallat la C-16 a l’alçada de la sortida Berga Sud i hi ha cremat pneumàtics en una de les imatges del dia. Després, les dues concentracions s’han agrupat en una de sola i han mantingut el tall de carretera fins la una del migdia.

Vídeos de la jornada