Mor als 89 anys el pintor de Puig-reig Àngel Badia i Camps

El pintor Àngel Badia i Camps ha mort aquest dijous a Barcelona als 89 anys. Nascut a Cal Pons (Puig-reig) el desembre del 1929, l’artista va cedir part de la seva obra a l’Ajuntament de Puig-reig fa pocs mesos.

Badia va marxar a l’exili durant la Segona República amb la seva família. Anys després, ja a Catalunya novament, el règim franquista li va prohibir tornar a viure al seu poble natal i es va haver d’instal·lar a Barcelona, on ha mort aquesta setmana. Amb tot, el pintor ha mantingut el vincle amb Puig-reig a través d’amics de la infància i tenia el desig d’exposar-hi la seva obra.

Ara fa un any l’artista va oferir a l’Ajuntament la possibilitat d’exposar 41 dels seus dibuixos, dos quadres d’inspiració marina i un nu femení. Totes aquestes obres s’han exposat durant tot l’any al municipi i el ple va acordar que la cessió d’aquest llegat tindria una vigència de 25 anys.

Ara, a més, està previst que s’inauguri una exposició permanent de l’obra d’Àngel Badia i Camps a la Sala Ramon Llobet de la Biblioteca de Puig-reig. A partir d’aquest mes de març s’iniciarà el procés d’enquadernat de les obres i l’adequació de la sala on seran exposades les obres.

L’Ajuntament ha destacat “l’altruisme i la generositat d’Àngel Badia i de la seva família per donar al municipi aquesta oportunitat”. Per això, el consistori vol que aquesta exposició pugui convertir-se en “un homenatge a la persona i a la seva carrera artística”.

X