El CDR de Berga encapçala una crema de pneumàtics que bloqueja els quatre carrils de la C-16 i la carretera vella

Matí de reivindicacions a Berga. La vaga general d’aquest dijous, 21 de febrer, ha començat a les 6 del matí. El comitè organitzador de l’aturada al Berguedà havia convocat dos “esmorzars populars”: un a l’antiga discoteca Menfis, de Berga, i un altre a l’antiga fàbrica de Bagà. A Berga s’hi han aplegat unes 200 persones, però a Bagà no ha tingut la mateixa acollida i els concentrats s’han acabat desplaçant a Berga i Puigcerdà.

Aquesta primera concentració a la capital ha bloquejat la rotonda del sud de la ciutat per impedir que els camions entressin i sortissin del polígon industrial de la Valldan. No deixaven agafar la variant que connecta la rotonda i el polígon. Tampoc deixaven accedir al centre de la ciutat ni agafar la carretera vella cap a Cal Rosal.

Passades les vuit, els manifestants han decidit canviar d’ubicació i desplaçar-se al bell mig de la C-16. En concret, s’han instal·lat en el punt en què la carretera s’estreny i passa d’un 2+2 a un 2+1, entre la sortida Berga Sud i l’accés a la ciutat per l’institut Guillem de Berguedà.

21F-concentracio-vaga-general-1

A banda, a les 9, el CDR de Berga ha coordinat una concentració que ha començat al centre de la ciutat i també ha acabat a la C-16, però uns metres més avall de la que ja hi havia. Un cop a la carretera, han cremat pneumàtics en els dos carrils de pujada i els dos de baixada, a l’alçada de la sortida Berga Sud. També han tallat la carretera vella, que connecta amb Cal Rosal. Els Mossos han intentat identificar manifestants, però no ho han aconseguit. Un cop feta la crema, els manifestants s’han sumat a la concentració que hi havia uns metres més amunt i s’han allunyat de la zona on hi havia els pneumàtics. Els han rebut amb aplaudiments.

21F-concentracio-vaga-general

A aquesta hora (10.45h) aquesta concentració unitària segueix ocupant la C-16 i bloquejant-hi el pas de vehicles en els dos sentits de la marxa.

A la tarda, concentració unitària a Berga

La tercera convocatòria de la jornada és a les 6 de la tarda. Serà als jutjats nous, on arrencarà una manifestació que es preveu que acabi a la plaça de Sant Pere. No hi ha cap més acte a la comarca i es preveu que s’hi apleguin persones de tota la zona.

https://www.facebook.com/AquiBergueda/videos/413958779380606/?__xts__[0]=68.ARDWyi5Mu56AJfcNJCTfN79VnkTEzGZVqYDN736YRFig34RN4RfXm5q1dYlaIUeqsZdHHtiS5R8n0t5jYWkDNInbbgBooBgO-N3NlRb3VwecebkGFQ2gsAZ8m_am0skSRRZMY9LCGd1ylEV1qeA0nAOi-IqXmHvTOLvZ38e1OqwQdg4KXUuSHcNR1qUHvVJ07CdHToYqO_ZKFWpDwp6QBp2Ev_VkgpcyT_Cx30XMYejTOsV4Gfiu5uC9Xp3JOwQ4QKagZxvk0EKRVKDuiYO_jw58SPJwmAWjm9fgyoEgKHJjSoJVpMhsVGjlc_9ZMLr8tgj0Zyg0_LVxKdpkRtqGRlmiJ7J-LFmUV6kTEQ&__tn__=-R