Els professionals del Taller Coloma donen suport a l’exgerent, Fina Canal

Comunicat públic dels treballadors del Taller Coloma. El personal ha trencat el silenci a les xarxes socials per reconèixer la tasca durant els darrers 35 anys de l’exgerent, Fina Canal, que va dimitir fa unes setmanes per la delicada situació econòmica que travessa l’empresa. Els treballadors han donat “tot el suport” a Canal i han recordat que va ser ella qui va impulsar l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, que gestiona la Llar Santa Maria de Queralt i el Taller Coloma.

A banda, el personal ha deixat clar que no té coneixement del que ha passat i l’únic que saben és que “la situació econòmica és molt fràgil”. En aquest sentit, han confirmat que encara no han cobrat la paga extra de Nadal, però sí que els han ingressat la nòmina de gener.

En aquest escenari, els treballadors no amaguen la incertesa sobre el futur, però asseguren que segueixen “treballant cada dia amb la mateixa professionalitat i entusiasme”. Per tot plegat, confien que aviat se solucioni el problema: “Esperem -sobretot pensant en les persones que atenem i les seves famílies- que aviat sortim d’aquest entrebanc i que el futur sigui pròsper”.

L’associació s’està assessorant en experts

El sindicat dels treballadors de l’associació va emetre un comunicat la setmana passada on feien pública la delicada situació de l’entitat. El sindicat va demanar per la situació econòmica real i, segons diuen, els documents que van rebre “no tenen res a veure amb l’estat actual de l’associació”.

A dia d’avui encara no tenen constància de l’estat dels comptes i l’única informació que tenen és que calen canvis en la gestió per poder seguir pagant nòmines. Per tot plegat, s’han assessorat de tècnics experts en gestió econòmica per poder solucionar els problemes.

X