Puig-reig construirà passos elevats a l’avinguda principal del poble

Obres a la vista a l’eix viari principal de Puig-reig. La Diputació de Barcelona construirà passos elevats i adequarà algunes voreres de la c-1411z, que comprèn el carrer de l’Estació, el carrer Major i el carrer Llobregat. El diputat d’Infraestructures Viàries, Jordi Fàbrega, ha presentat l’actuació aquest dimarts a la tarda al bell mig del municipi.

L’actuació costarà 196.266 euros. El 75% d’aquesta inversió és a càrrec de la Diputació de Barcelona, que és la propietària de la carretera. El 25% restant recau en l’Ajuntament de Puig-reig, que és l’encarregat de gestionar i conservar les voreres del nucli urbà. En total, es realitzaran una quinzena d’intervencions en un tram d’uns dos quilòmetres del carrer de l’Estació fins a l’alçada del camp de futbol.

fabrega-altarriba-diba-puigreig

El diputat Jordi Fàbrega i l’alcalde, Josep Maria Altarriba, a Puig-reig. MARC CANTURRI

Les obres començaran entre finals de març i principis d’abril i s’allargaran uns quatre mesos. Durant aquest temps els operaris evitaran tallar completament la circulació. El diputat Fàbrega ho ha deixat clar: “En alguns casos haurem de donar pas altern, però mai tallarem completament el trànsit”. Segons dades que ha proporcionat la Diputació, la Intensitat Mitjana Diària (IMD) és de 3.445 vehicles, una xifra per sobre de la mitjana de les carreteres d’arreu del país.

Al carrer de l’Estació s’hi construiran dos passos de vianants (un d’ells, elevat), es traslladarà la parada de bus del marge dret i s’ampliarà la plataforma de la parada de bus del marge esquerre.

A l’alçada de la plaça de la Creu, s’ampliarà la vorera del marge dret i es construirà un nou pas de vianants elevat per reordenar l’espai de la plaça.

puigreig-avinguda-principal

A banda, es construirà una cruïlla elevada a l’alçada del carrer Mare de Déu de Queralt. La resta d’actuacions, una dotzena, són petites intervencions per millorar passos de vianants existents i implantar nous passos, com ara l’accés a la plaça Catalunya.

X