Berga acull aquest diumenge una jornada per a la igualtat en el món de l’esport: “No hi ha esports de nois i de noies”

La zona poliesportiva Toni Sabata (àrea dels pavellons de Berga) acull aquest diumenge un matinal d’esports que té com a objectiu “trencar estereotips” i treballar per la igualtat de gènere en el món de l’esport. Diverses entitats de la comarca dirigiran activitats esportives, adreçades a joves d’entre 12 i 18 anys, durant tot el matí. La iniciativa s’emmarca dins els actes del dia de la dona, és impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà i té la finalitat és demostrar que no hi ha esports de nois i i de noies”, segons ha explicat en roda de premsa la consellera d’Afers Socials, Anna Maria Serra.

Les entitats que participen en la jornada són el Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, el Club Bàsquet Puig- Reig, el Vòlei Gironella, el Club Esquí Berga, el Patinatge Cercs, l’Alter Sport, el JAB i els Mountain Runners del Berguedà. Tots ells oferiran activitats obertes a tota la població amb ànim de demostrar que l’esport no entén de gèneres. En aquesta línia el conseller d’Esports, Abel Garcia, recalca que “actualment aquestes iniciatives s’han de fer però l’objectiu real és treballar perquè no siguin necessàries”.

La jornada de diumenge és un primer pas d’una campanya que ha de tenir continuïtat. De fet, a partir d’aquesta setmana es distribuiran per tota la comarca uns cartells on apareixen membres de clubs esportius de la zona, fent pinya per l’esport, independentment del gènere. Aquests cartells transcendiran més enllà de la jornada de diumenge i pretenen donar continuïtat a les jornades. Els pòsters són fotografies fetes pel berguedà Pep Vendrell.

Una altra de les iniciatives que el Consell Comarcal té en ment per seguir treballant per a la igualtat en el món de l’esport és una formació adreçada a les entitats per tractar d’igual a igual tots els esportistes. A banda, el Consell també vol fer un estudi de la pràctica esportiva al Berguedà disgregada per sexes.

esport-igualtat-cartell

esport-igualtat-cartell-1

Els cartells de la campanya

cartell-genere-esport-igualar-x-guanyar-7

cartell-genere-esport-igualar-x-guanyar-8

cartell-genere-esport-igualar-x-guanyar-5

cartell-genere-esport-igualar-x-guanyar-4

cartell-genere-esport-igualar-x-guanyar-3

cartell-genere-esport-igualar-x-guanyar-2

cartell-genere-esport-igualar-x-guanyar-1

X