El Berguedà tindrà el primer centre de recepció de caça de la zona

El Berguedà és una comarca de caça. Hi ha molts terrenys on es practica i molts caçadors que ho fan. Diversos estudis assenyalen que la caça és una pràctica necessària pel bé de l’ecosistema, però els caçadors fa temps que tenen tot un problema: no saben que fer amb els animals, un cop abatuts.

Per solucionar-ho, la Diputació de Barcelona construirà un centre de recepció de caça a un lloc encara per determinar de la comarca. El diputat adjunt d’Espais Naturals és Jesús Calderer, que també és alcalde de Cercs i aquesta tarda ha presentat el projecte a la resta de dirigents municipals de la comarca, al Consell d’Alcaldes de la Pobla de Lillet. Calderer ha assegurat que “serà en un lloc cèntric per facilitar que caçadors de les comarques veïnes també se’n puguin beneficiar”.

Un altre dels grans objectius de l’equipament és que la carn de caça pugui passar el pertinent control sanitari abans d’entrar en el circuit alimentari. “Moltes vegades trobem carn de caça en restaurants i ningú ens pot assegurar que hagi passat tots els controls que ha de passar“, ha recalcat Calderer. Al futur centre de recepció, la carn sí que passarà per aquests filtres i quedarà enllestida perquè els escorxadors o les empreses la vinguin a buscar. Pagaran un preu per cada peça i aquest ingrés servirà per fer funcionar el centre i revertirà en els caçadors, que també rebran una part del benefici.

L’espai serà d’uns 200 metres quadrats i hi cabran unes 200 peces. “És petit. Està pensat perquè es pugui buidar amb un sol tràiler“, ha explicat Calderer. De moment, els alcaldes ja n’estan al corrent i han celebrat la idea. A més, la Diputació de Barcelona ja té els diners per construir l’edifici, de manera que l’únic que queda per decidir és en quin punt de la comarca s’alçarà.