El Consell Comarcal preveu obrir dues línies de bus que portin els estudiants del Berguedà a la UVic i la UAB

Novetats a la vista pel que fa al transport públic al Berguedà. Ara, encarades directament als estudiants. El Consell Comarcal vol obrir dues noves línies de bus que connectin la comarca amb la Universitat de Vic (UVic) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ho ha explicat el vicepresident de l’ens, Abel Garcia, en el consell d’alcaldes que ha donat llum verda al pressupost comarcal del 2019.

La idea del Consell Comarcal és impulsar diverses expedicions diàries cap a la universitat vigatana amb l’objectiu que els estudiants del Berguedà puguin utilitzar-les per anar i tornar de les classes. A més, ha dit Garcia, s’intentaran coordinar amb les línies que comuniquen la UVic i la Universitat de Girona per tal que els berguedans que estudiïn a Girona també tinguin possibilitat d’arribar a la universitat en transport públic.

L’altra projecte que també té al cap el Consell és una prova pilot que enllaci Berga amb la Universitat Autònoma de Barcelona, ubicada entre Cerdanyola del Vallès i Bellaterra. En aquest cas, l’objectiu és que els estudiants tinguin l’opció de pujar i baixar en transport públic directe cada dia, com a alternativa a haver d’establir-se en una ciutat de l’àrea metropolitana durant els estudis acadèmics.

Potenciació dels enllaços amb l’institut de Bagà

Aquest proper curs l’institut de Bagà, l’IES Alt Berguedà, estrenarà una nova oferta formativa. Impartirà el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Ensenyament i Animació Socioesportiva, que donarà continuïtat al Grau Mitjà de Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural que s’ofereix des de fa més d’una dècada.

Per aquest motiu, una altra de les línies de treball del Consell Comarcal serà enfortir les línies de transport que permeten als estudiants arribar a l’IES Alt Berguedà. “És important que facilitem les coses als que estudien fora perquè puguin arribar a la universitat, però també és vital que treballem perquè la gent que ve de fora pugui arribar als nostres centres“, ha assegurat el vicepresident, Abel Garcia.

X