Els Mossos d’Esquadra troben 1.114 plantes de marihuana a l’interior d’una casa de Vilada

Els Mossos d’Esquadra han requisat 1.114 plantes de marihuana cultivades en secret a l’interior d’una casa de Vilada. Tal com ha avançat Televisió del Berguedà i han confirmat fonts policials a l’Aquí Berguedà, els agents van adreçar-se a la finca dimecres pels volts de 2/4 de 2 del migdia (13.30h) alertats per la presència d’uns gossos perillosos. Ja a la zona, van detectar “un seguit d’anomalies i una forta olor a marihuana”.

Després de parlar amb el propietari i fer una sèrie de comprovacions, el mateix propietari va reconèixer que cultivava marihuana a casa. Seguidament va permetre l’accés dels agents a l’interior de l’edifici, on van trobar-se les 1.114 plantes. Els Mossos també van poder comprovar que hi havia tota la infraestructura necessària per al cultiu de les plantes: 94 transformadors, una complexa instal·lació de focus, extractors, filtres i altres objectes destinats al cultiu interior.

Arran d’això, els agents van detenir l’home i la dona de 31 i 50 anys que es trobaven a l’interior de la casa per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. Els detinguts eren de nacionalitat equatoriana i ucraïnes, i veïns de l’Hospitalet del Llobregat i Sant Pere de Ribes. També els van denunciar per un presumpte delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que havien manipulat el subministrament elèctric per abastir tota la plantació.

Hores més tard i després d’efectuar les diligències corresponents, els detinguts van quedar en llibertat, amb l’obligació de presentar-se davant el jutge quan aquest els requereixi.

X